PARTIZANOVI AMERI UBEĐENI DA SU JAČI OD ZVEZDE! HOĆE SVE TROFEJE! Crno-beli su ABA uzeli 2013, šampioni Srbije su bili 2014. I VREME JE DA…

    foto: KK Crvena Zvezda
    Podeli
  • PARTIZANOVI AMERI UBEĐENI DA SU JAČI OD ZVEZDE! HOĆE SVE TROFEJE! Crno-beli su ABA uzeli 2013, šampioni Srbije su bili 2014. I VREME JE DA…

Dva trofeja su već stigla u Humsku, a sezona još nije ni blizu vrhunca. Osvojio je Partizan ABA Superkup u Zagrebu krajem septembra, odbranio pehar Kupa Radivoja Koraća u Nišu, a na talasu optimizma može da zaplovi ka novim izazovima, jer je svima u klubu jasno da je letos formiran tim sposoban da uradi ono što pređašnje generacije, od odlaska Duška Vujoševića, nisu. Da pobeđuje u kontinuitetu i ukrašava muzej novim „eksponatima“.

Crno-beli su gladni, apetiti im je porastao, a dodatno ih ohrabruje što u preostalim takmičenjima imaju vrlo dobre startne pozicije. U ABA ligi su na liderskom mestu tri kola pre kraja, a u Evrokupu bi očekivanom pobedom nad Trentom u završnom kolu TOP 16 faze osigurali prednost domaćeg parketa do kraja plej-ofa. Na sve to, trenutno imaju bolji učinak u duelima sa Crvenom zvezdom (2:1 u pobedama), pa bi bar psihološki bili u prednosti pred početak Superlige Srbije, koja će se ponovo igrati ubrzanim ritmom.

„Uzeli smo još jedan pehar, ali nastavljamo da ih jurimo“, nedvosmisleno je predočio Kori Volden, plejmejker Partizana samo nekoliko trenutaka posve svečane ceremonije progašenja pobednika u Čairu.

„Osećaj je baš dobar. Odigrali smo neverovatnu utakmicu u sjajnoj atmosferi. Čak i kad je delovalo da smo gotovi, da smo na zemlji, izdržali smo, omogućili da se ovako nešto desi. Izuzetno sam srećan zbog momaka“.

I preostali Amerikanci u ekipi Andree Trinkijerija smeškaju se posle četvorodnevnog turnira na jugu Srbije. Mukotrpan rad tokom sezone dobio je nagradu u vidu pehara. Nadaju se na crno-beloj strani Topčiderskog brda, ne poslednjeg u sezoni.

„Imali smo dosta rovitih igrača, neki su igrali finale povređeni, na granici bola, ali smo se držali zajedno, što pokazuje da je ovaj tim poseban. Uvek nađemo način da prevaziđemo teške situacije. Sjajno je biti deo kolektiva u kome svako spreman da preuzme odgovornost“, ushićeno je delovao Markus Pejdž, najbolji strelac finalne predstave (21 poen).

Centar Vil Mozli nije se istakao u košgeterskom smislu (svega dva poena, četiri promašena penala iz šest pokušaja), ali je energijom pokretao ekipu.

„Jedna od boljih utakmica. Uvek je velika borba kad je na programu derbi, jer je istorija Partizana i Crvene zvezde ogromna. Sinoć smo podarili publici sjajan meč za gledanje, sa obe strane terena. Hvala navijačima koji su došli u Niš, bodrili nas. I mi smo došli s namerom da osvojimo pehar, uspeli smo“, rekao je Mozli.

Njegovom sunarodniku Rašonu Tomasu nije bilo do govorancije. Poruika je stala u tri reči, dovoljne da opišu ambicije crno-belih u pohodu na još trofeja:

„Još nismo završili“.

Partizan je poslednji put osvojio ABA ligu 2013, u Košarkaškoj ligi Srbije trijumfovao je 2014, dok je prethodni evropski pehar uneo u vitrine 1992. trojkom Aleksandra Đorđevića u Istanbulu, kad je postao prvak Evrope.

Mozzartsport

Komentari