RIGOROZNE KAZNE ZA PARTIZAN ZBOG ODUSTAJANJA OD PLEJ-OFA SUPERLIGE! JEL VI TO NAS ISMEVATE... Aman, ugasite KLS kad nikog ne zanima!

    foto: KK CZ/ABA
    Podeli
  • RIGOROZNE KAZNE ZA PARTIZAN ZBOG ODUSTAJANJA OD PLEJ-OFA SUPERLIGE! JEL VI TO NAS ISMEVATE... Aman, ugasite KLS kad nikog ne zanima!

Košarkaški klub Partizan zbog odbijanja da igra plej-of Superlige kažnjen sa ukupno 1,8 miliona dinara, Obradoviću četiri meča suspenzije, odluku o statusu doneće Predsedništvo KLS u što kraćem roku, saopštio je disciplinski sudija Dragutin Ilić.

Košarkaški klub Partizan saopštio je početkom juna, odnosno nakon ABA lige, da je završio sezonu i da neće učestvovati u plej-ofu Košarkaške lige Srbije.

Razlog zbog kojeg su se crno-beli odlučili na ovakav korak jesu dešavanja i neredi tokom finalne serije ABA lige, koju je sa 3-2 u pobedama dobila Crvena zvezda.

Nakon istupanja, FMP je prošao direktno u finale, gde je u obe utakmice izgubio od Zvezde, koja je kompletirala triplu krunu.

Kako se navodi, Partizan je kažnjen sa 600.000 dinara zato što je odbio da odigra utakmicu polufinala protiv FMP-a, plus 1,2 miliona dinara zbog narušavanja ugleda KLS, dok je treneru Željku Obradoviću izrečena suspenzija od četiri meča.

Takođe, službenom licu Duletu Karavesoviću izriče se suspenzija od četiri meča, a odgovornom licu Dejanu Kijanoviću suspenzija od šest meseci.

Ujedno, Partizan plaća i 12.000 dinara zbog nedostavljanja dokumentacije kancelariji lige.

Ipak, najvažnija odluka nije doneta, a u pitanju je status crno-belih, s obzirom na to da pravilnik u ovakvim situacijama predviđa selidbu u dva stepena niži rang.

"Predsedniku udruženja i direktoru takmičenja ukazujem na Statut UKKLS, a posebno član 18 koji definiše uslove i načine za prestanak ili sticanje članstva u UKKLS, s obzirom na saopšenje i stav KK Partizan, te predlažem da se Predsedništvo UKKLS kao nadležan organ udruženja izjasni o statusu, u što kraćem roku, a sve u skladu sa važećim aktima UKKLS, KSS i FIBA. O eventualnim odlukama obavestiti Upravni odbor KSS u vezi sa Pravilnikom o takmičenju, posebno član 36 i druge akte KSS koji se odnose na konkretan slučaj", zaključuje se u saopštenju.

Prethodno je KLS izdao saopštenje u kojem je naveo da Partizan ne poštuje Srbiju i da je naneo veliku štetu našoj košarci.

Mediji

Komentari