ZVEZDI DRAMA U PIONIRU: TOMIĆ: Kontrolisali smo meč, ne može ubedljivo! TRINKIJERI: Bili smo blizu, blizu, blizu...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ZVEZDI DRAMA U PIONIRU: TOMIĆ: Kontrolisali smo meč, ne može ubedljivo! TRINKIJERI: Bili smo blizu, blizu, blizu...

Košarkaši Crvene zvezde odbranili su domaći teren i poveli sa 2:1 u finalnoj seriji plej-ofa nacionalnog šampionata. Crveno-beli su u neizvesnoj završnici savladali ekipu Partizana sa 96:90 i stigli na korak do pete uzastopne titule šampiona Srbije.

Slično kao i prvom meču finalne serije, Zvezda je vodila tokom većeg dela susreta. U poslednjoj deonici crveno-beli su stigli i do dvocifrene prednosti, ali Partizan se još jednom potrudio da derbi ne prođe bez drame.

Na tri minuta do kraja susreta, Partizan je prišao na samo minus tri, ali kao i u prvom meču, Zvezda je rešila pobednika trojkama.

Davidovac je postigao dve u trenucima kada su crno-beli opasno pretili, da bi završni udarac zadao Kejsi Rivers na 27 sekundi do kraja, za prednost od 92:85.

Zvezda je, kao i u prvom meču, postigla 15 trojki, a imala je i više skokova i asistencija od protivnika.

Bili Beron bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 25 poena, Davidovac je dodao 17, dok je Faje odigrao odličan meč sa 11 poena i devet skokova. U timu Partizana najviše poena postigao je Vanja Marinković sa 21 poenom (jedan promašaj iz igre), ali nije dao doprinos u završnici meča. Aleks Renfro je uz 18 poena imao osam asistencija i šest skokova.

Četvrti meč finalne serije igra se u ponedeljak od 18.00, a domaćin je ekipa Partizana.

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je, posle pobede nad Partizanom, da je njegov tim kontrolisao rezultat svih 40 minuta, kao i da se ne može očekivati da Zvezda ostvari ubedljivu pobedu, kakva je bila u majstorici ABA lige.

"Statistika kaže da smo vodili 37 minuta. Bili smo bolji u procentima šuta i u skokovima. Mislim da su svi dali 100 odsto tako da bih im čestitao na ovoj pobedi. Sada je 2:1 i treba nam još jedna pobeda", rekao je Tomić.

Tomić je rekao i da ne očekuje da Zvezda bude ubedljiva kao u majstorici ABA lige.

"Ovo su teške utakmice. Voleo bih da mogu da vam kažem da će biti ubedljivo. Znam da moramo da se pripremimo i odigramo dobru utakmicu jer imamo meč loptu za osvajanje prvenstva", rekao je trener Zvezde.

S druge strane, trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je posle poraza od Zvezde da je ekipa bila baš blizu pobede, kao i da su presudile trojke Dejana Davidovca u završnici meča.

"Bili smo blizu, ali ne i dovoljno efikasni u ključnim momentima. Skok nas je mnogo koštao i dve trojke Dejana Davidovca su bile teške. Blizu, blizu, blizu, ali nam treba još jedna dobra odbrana, još jedan dobar napad da možemo da dobijemo utakmicu na strani. To je bilo ključno", rekao je Trinkijeri.

. RTS/Teleks.info


Komentari