AJMO CRVENO-BELI, EFES JESTE LIDER EVROLIGE, ALI I TI SI ZVEZDA! Pobeda protiv Turaka znači top osam, I ATAMAN SE PLAŠI DELIJA!

    foto: KK Crvena Zvezda
    Podeli
  • AJMO CRVENO-BELI, EFES JESTE LIDER EVROLIGE, ALI I TI SI ZVEZDA! Pobeda protiv Turaka znači top osam, I ATAMAN SE PLAŠI DELIJA!

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je da njegov tim u 22. kolu Evrolige očekuje težak meč protiv lidera takmičenja Efesa.

"Crveno-beli" za ovaj susret neće imati na raspolaganju povređene Filipa Čovića i Marka Jagodića-Kuridžu, a kapiten Branko Lazić ističe da će utakmica biti teška, ali da niko nije nepobediv.

"Efes je pokazao i ove i prošle sezone da je izuzetno jak sastav, igraju odlično. Dolaze nakon prve pobede nad Realom u Madridu posle 15 godina, i to bez nekoliko važnih igrača u svom sastavu. I to govori koliko su dobri ove godine. Ali niko nije nepobediv. Pod uslovom da se pridržavamo plana, da igramo odbranu do krajnjih granica i naravno uz naše navijače i podršku, ništa nije nemogue. Zna se od koga kreće sve, Šejn Larkin se nametnuo kao lider te ekipe i igra sjajno ove sezone, ali svi ostali pocev od Vase Micića, pa do centara. Svi zajedno čine tim koji je prvi kandidat za osvajanje titule ove sezone" , rekao je Lazić.

Trener košarkaša Efesa Ergin Ataman izjavio je da je Crvena zvezda opasna ekipa i da će njegov tim morati da ima jasan plan na predstojećoj utakmici.

"Zvezda je sa dolascima Vladimira Štimca i Kevina Pantera totalno drugačiji tim. Opasna su ekipa u trci za plej-of, imaju veliku rotaciju i igrača kao što je Lorenco Braun. Posebno kada igraju pred 20 hiljada svojih navijača. Moraćemo da kontrolišemo utakmicu i igramo po planu", rekao je Ataman u najavi utakmice.

Zvezda će dočekati Efes u 22. kolu Evrolige. Ataman je naveo da očekuje Stratosa Perperoglua i Dejana Davidovca u timu zvezde posle povreda, a da će njegov klub pokušati da osposobi Vasilija Micića za nastup.

Košarkaš Efesa Kris Singlton je kazao da će utakmica sa Zvezdom biti teška s obzirom na vrelu atmosferu.

"Znamo da je njihova publika veoma bučna, tako da moramo da nametnemo svoj tempo, a ne da predajemo loptu, kako bismo izbacili navijače iz utakmice. Želimo da nastavimo sa pobedama i budemo u bezbednom delu tabele", kazao je Singlton.

Meč između košarkaša Crvene zvezde i Efesa igra se u petak od 19 sati u "Štark areni".

B92/Teleks.info

Komentari