BARSA PREJAKA ZA ZVEZDU, VRATIO SE KUZMARA! Kari Pešić pokazao zašto je jedan od najboljih trenera u svetu!

    foto: KK Crvena Zvezda
    Podeli
  • BARSA PREJAKA ZA ZVEZDU, VRATIO SE KUZMARA! Kari Pešić pokazao zašto je jedan od najboljih trenera u svetu!

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Beogradu od Barselone 73:65 (12:16, 21:20, 24:13, 16:16) u utakmici 4. kola Evrolige.

Zvezda je u bučnom ambijentu hale "Aleksandar Nikolić" propustila priliku da nanese prvi poraz skupocenom timu Svetislava Pešica u Evroligi, posebno jer je vodila 13 razlike sredinom druge četvrtine nakon serije 17:5 (33:20).

Medutim, baš od tada krenuo je pad u igri izabranika Andrije Gavrilovića, koji je večeras vodio ekipu posle odlaska Milana Tomica, jer su gosti na krilima Nikole Mirotića za samo dva i po minuta otišli na odmor za prihvatljivih - 3 (36:33).

U nastavku Katalonci su prelomili mec boljom igrom u drugom delu treće deonice, Mirotiću su se pridružili Beron Dejvis i Kajl Kurik, pa je u poslednju deonicu jedan od favorita za trofej šampiona Evrope ušao osam poena prednosti i olako je zadržao do kraja.

Najefikasniji na utakmici bio je Mirotić sa 21 poenom, pratili su ga Kurik sa 15 i Dejvis sa 14, dok je kod Zvezde jedini dvocifren bio Džejms Gist sa 10.

Meč će biti upamćen po povratku centra Crvene zvezde Ognjena Kuzmića, prvom na terenu od saobraćajne nezgode, i ovacijama navijača Mirotiću zbog pomoći Srbima u podizanju domova.

Crveno-beli sa skorom 1-3 u narednom kolu Evrolige gostuju Anadolu Efesu u Istanbulu 29. oktobra.

Teleks.info/Tanjug

Komentari