BARTOMEU JASAN, ABA ĆE UVEK IMATI MESTO U EVROLIGI, ali to ne znači da će je igrati i šampion ABA! OVO NE SLUTI NA DOBRO!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • BARTOMEU JASAN, ABA ĆE UVEK IMATI MESTO U EVROLIGI, ali to ne znači da će je igrati i šampion ABA! OVO NE SLUTI NA DOBRO!

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu poručio je da će, kakva god bude struktura Evrolige, uvek biti garantovano mesto za predstavnika ABA lige, ali i da to ne znači da će elitno evropsko takmičenje igrati šampion ABA!

“U ovom trenutku je rano da se o tome govori. Pričaće se, kada za to dođe vreme, sa klubovima i sa čitavom ligom. Tek ćemo doneti odluku hoće li ABA ligu predstavljati šampion ili klub kojeg odabere sama liga. Voleo bih da se ovaj plan “16+2” realizuje u naredne tri godine”, rekao je Bertomeu za "MaxBet radio".

Posle toga će nam, nastavio je on, zadatak biti da popravimo ekonomiju klubova.

“Evroliga je pružila kvalitet, veliki broj utakmica, prihod od TV prava, a sada je na samim klubovima da boljim radom i marketinškim akcijama “izvuku” prihode za sebe. Evroliga je povećala svoje prihode za 150 odsto. Sada i klubovi moraju da pronađu način kako da i za njih takmičenje bude profitabilno”, zaključio je Bertomeu.

Teleks.info

Komentari