BIVŠI PLEJ CSKA I HJUSTON ROKETSA USKORO SLOBODAN! Može li ga Zvezda dovesti u svoje redove?! JESTE SKUP, ALI…

    foto: Printskrin
    Podeli
  • BIVŠI PLEJ CSKA I HJUSTON ROKETSA USKORO SLOBODAN! Može li ga Zvezda dovesti u svoje redove?! JESTE SKUP, ALI…

Košarkaški klub Crvena zvezda ove sezone ima ozbiljnih problema sa organizacijom igre. Doduše, poslednje dve nedelje se situacija popravila, pošto je Lorenco Braun značajno podigao formu, ali je i dalje prisutan problem kada on nije na terenu.

Filip Čović, Braunova rezervna opcija, nije se pokazao kao kadar za ozbiljne evroligaške mečeve. Zato ni ne čudi što se u medijima često spekuliše o dolasku nekog plejmejkera na Mali Kalemegdan.

Na tržištu nema trenutno previše slobodnih, kvalitetnih igrača na ovoj veoma važnoj poziciji. Ipak, i to bi moglo ubrzo da se promeni. Kako javlja Sportando, u narednih nekoliko dana bi iskusni Amerikanac Aron Džekson trebalo da dobije otkaz u Kini.

On je ove sezone igrao za Žeđijang Guanšao, i to sasvim solidno. Beležio je u proseku 16,6 poena, 10,7 asistencija i 3,4 skoka po meču. Ipak, njegov klub želi da angažuje drugog plejmejkera, pa će doći do rastanka.

Pitanje je ipak da li bi 33-godišnji Džekson bio raspoložen da se vrati u Evropu, gde je u periodu od 2009. do 2017. igrao sa puno uspeha za Antaliju, Virtus, Bilbao i CSKA Moskvu.

Sa Moskovljanima je osvojio 2016. godine Evroligu, posle čega se preselio u Kinu. Prošle sezone je igrao za Peking Dakse, a na kratko se našao i u Hjuston Roketsima. Naravno, igrač sa takvom radnom biografijom nije jeftin…

Maxbetsport

Komentari