BRAVO CRNO-BELI, TAKO SE IGRA KOŠARKA! Partizan s prve pozicije ide u četvrtfinale Evrokupa! Trinkijeri: Virtus su dobili igrači…

    foto: KK Partizan
    Podeli
  • BRAVO CRNO-BELI, TAKO SE IGRA KOŠARKA! Partizan s prve pozicije ide u četvrtfinale Evrokupa! Trinkijeri: Virtus su dobili igrači…

Trener Partizana Andrea Trinkijeri izjavio je nakon pobede nad Virtusom u Bolonji da je ekipa pristupom i znatno boljom odbranom u drugom poluvremenu uspela da sustigne i savlada italijansku ekipu.

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Virtusa u Bolonji sa 84:82 u petom kolu Top16 faze Evrokupa. Crno-beli su se plasirali u četvrtfinale takmičenja, kao prvoplasirana ekipa Grupe E.

Partizan je savladao Virtus nakon što je čitav meč bio u zaostatku, ali je u poslednjim momentima uspeo da dođe do preokreta.

"Neverovatna utakmica, veoma tvrda i teška. U prvom poluvremenu bili su prebrzi za nas, nismo uspevali da ih uhvatimo. Na kraju smo ipak uspeli da ih stignemo, zahvaljujući odličnoj odbrani i mnogo većoj uloženoj energiji u drugom poluvremenu" rekao je Trinkijeri.

Trener Partizana hvalio je nakon trijumfa svoje igrače, govorivši da im trener maltene nije ni trebao.

"Ovu utakmicu su dobili igrači. Trener je bio tu, ali oni su je dobili. Nekada trener može samo da stoji i gleda", izjavio je Trinkijeri.

Izuzetno uzbudljiv i dramatičan meč odigrali su Virtus i Partizan u prepunoj dvorani u Bolonji, a srpska ekipa do pobede je došla nakon preokreta i u poslednjim sekundama meča.

Virtus je od samog starta meča stekao prednost. Prva četvrtina protekla je sa veoma malim brojem poena, solidnim odbranama i ne toliko dobrim napadima. U drugoj četvrtini Virtus je dodao gas, počeo da pogađa u visokim procentima za tri poena i stekao dvocifrenu prednost.

Partizan je na momente bio u deficitu od 14 poena, ali su crno-beli konstantno bili u naletima i rezultatski opstajali u meči.

Treća četvrtina donela je seriju Partizanovih trojki, dve je pogodio Trifunović, a po jednu Pejdž i Jaramaz, čime je Partizan spustio razliku na samo tri poena.

U poslednjoj deonici, srpski tim je igrao sjajnu odbranu i potpuno zatvorio prilaze ka svom košu. Nakon praznog hoda, nastala je rezultatska klackalica, pa je meč otišao u veoma neizvesnu završnicu.

Virtus, uprkos svom trudu, nije uspevao u završnici da poentira, što je Partizan znao da kazni. Rade Zagorac postigao je poene za preokret, nakon ukradene lopte nad Teodosićem, a potom i sa linije za slobodnih bacanja Kori Volden je potvrdio trijumf.

Virtus je imao dva šuta za pobedu, jedan je promašio Miloš Teodosić, a drugi u poslednjoj sekundi Stefan Marković.

Najefikasniji u pobedi Partizana bio je Kori Volden, koji je bio i MVP utakmice sa učinkom od 29 poena i pet skokova. Jedini dvocifreni strelac pored Voldena bio je Tomas koji je upisao 10 poena.

U redovima Virtusa istkali su se Teodosić sa 24 i Marković sa 17 poena.

Partizan je upisao četvrtu pobedu u pet odigranih utakmica i kao prvoplasirana ekipa obezbedio prolaz u četvrtfinale, dok je Virtus drugi sa tri pobede i dva poraza, oba od Partizana.

RTS/Teleks.info

Komentari