BRAVO, ZVEZDI SE SMEŠI TOP OSAM! BRAUN I BERON VODILI CRVENO-BELE DO SEDME POBEDE U EVROLIGI! Zenit ovaj put nije bio dorastao srpskom prvaku!

    foto: ABA/KK Crvena Zvezda
    Podeli
  • BRAVO, ZVEZDI SE SMEŠI TOP OSAM! BRAUN I BERON VODILI CRVENO-BELE DO SEDME POBEDE U EVROLIGI! Zenit ovaj put nije bio dorastao srpskom prvaku!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Zenita na gostovanju sa 65:58 u meču 16. kola Evrolige. Crveno-beli upisali su sedmu pobedu u elitnom takmičenju.

Velika borba i neizvesnost viđeni su u duelu Zenita i Zvezde, ali se bolje snašao srpski predstavnik, koji je upisao sedmu pobedu u Evroligi ove sezone.

Dosta čudna utakmica odigrala se u Kazanju, viđene su dobre, pokretljive i disciplinovane odbrane i ni približno blizu dobri napadi.

Zvezda je bolje otvorila meč i stekla prednost od šest poena, da bi potom u drugoj četvrtini dozvolila seriju 13:0 domaćinu.

Zenit je u nekoliko navrata imao prednost od devet poena, ali u momentima kada je trebalo da prelomi meč, Zvezda to nije dozvoljavala, već se vraćala rezultatski u meč.

Drugo poluvreme donelo je borbu za svaku loptu, brz ritam, ali i veoma mali broj poena.

Zenit je za 20 minuta drugog poluvremena postigao svega 18 poena, a malo bolja bila je Zvezda koja je ubacila 28.

Dugo je prednost srpskog predstavnika oscilirala između dva i četiri poena, da bi u poslednjih par minuta, odgovornost preuzeo Lorenco Braun.

Američki plejmejker postigao je četiri i asistirao za šest poena Zvezde. Pitanje pobednika u poslednjim sekundama meča rešio je Beron trojkom.

Zvezdin tandem Amerikanaca postigao je 48 od 65 poena srpske ekipe. Beron je ubacio 23, a Braun 19 poena.

Najefikasniji u redovima Zenita bili su Holins sa 14 i Tomas sa 11 poena.

Zvezda je upisala sedmu pobedu u 16 odigranih mečeva, čime je izbila na deseto mesto. Zenit je poražen 12. put i pretposlednji je na tabeli.

RTS

Komentari