CRNO-BELI, ŠTA RADITE VI BRE! PARTIZAN UMALO ISPUSTIO POBEDU! Ubedljivo vodili, pa slavili u neizvesnoj završnici!

    foto: KK Partizan/ABA
    Podeli
  • CRNO-BELI, ŠTA RADITE VI BRE! PARTIZAN UMALO ISPUSTIO POBEDU! Ubedljivo vodili, pa slavili u neizvesnoj završnici!

Košarkaši Partizana pobedili su Huventud sa 78:75 u odloženoj utakmici šestog kola Evrokupa.

Delovalo je da neće izabranici Saša Filipovskog imati mnogo problema da upišu trijumf u dvorani "Ranko Žeravica". Ipak, ponovila se situacija iz prvog meča ovih rivala. Imao je domaćin ubedljivu prednost, ali su se gosti vratili najviše greškama Partizana. No, nisu imali snage za preokret.

Bila je ovo jako važna utakmica za crno-bele. Glavni cilj je ispunjen, ali ostaje žal što klub iz Humske nije slavio sa više od tri razlike, pošto je Huventud u Badaloni pobedio sa 85:82.

Ovo je bila četvrta utakmica slovenačkog trenera na klupi Partizana i za sada zna samo za pobede. Nema sumnje da je Filipovski trgao ekipu od koje se očekuje da igra sve bolje.

Nije domaće košarkaše služio šut na ovoj utakmici, za tri su šutirali 6/21, ali su uspeli da pronađu načina da dođu do pobede.

Ovaj meč su obeležila i dva neverovatna zakucavanja Partizanovog centra Vila Mozlija.

Crno-bele je do trijumfa predvodio Nemanja Gordić sa 16 poena, dok je Kodi Miler-Mekintajer dodao 13. Kod Huventuda je najbolji bio Šon Douson sa 19 poena, pratili su ga Ćabi Lopez-Arostegi i Vladimir Brodžijanski sa po 16.

Partizan sada ima učinak 4-3, a tim iz Badalone 5-2.

Novosti.rs

Komentari