CSKA SRUŠIO ZVEZDINE SNOVE O TOP-OSAM EVROLIGE! A, sada sve karte na nikad teže osvajanje ABA, INAČE SEZONA ĆE BITI IZGUBLJENA!

    foto: KK Crvena Zvezda
    Podeli
  • CSKA SRUŠIO ZVEZDINE SNOVE O TOP-OSAM EVROLIGE! A, sada sve karte na nikad teže osvajanje ABA, INAČE SEZONA ĆE BITI IZGUBLJENA!

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u "Štark areni" od šampiona Evrope, moskovskog CSKA, meč 25. kola Evrolige - 81:86 (17:16, 20:20, 16:24, 28:16) i tako se po svemu sudeći i definitivno oprostili od top-osam Evrolige! Istina, matematičke šanse još postoje, ali su one u domenu fantastike!

Zvezdi sada ostaje da sve karte baci na ABA ligu i pokuša da se domogne nove titule i novogplasmana u najelitnije evropsko košarkaško takmičenje! Titula u domaćem prvenstvu, takođe, može da zaceli rane crveno-belih, ali ona sem prestiža ne donosi ništa!

Dugo je tinjala nada u „Areni" da Crvena zvezda može da potuče šampiona Evrolige. Sve dok Majk Džejms nije preuzeo komandu nad CSKA armijom i, kao i u moskovskom duelu, postigao 29 poena za 17. trijumf svog tima, odnosno 15. poraz našeg prvaka - 81:86.

Bez očekivane podrške sa tribina i plejmejkerske alternative za Brauna (Dženkins i Lukas van tima), crveno-beli su odigrali odlično prvo poluvreme protiv velikog favorita. Braun se probudio iz zimskog sna, koji ih je možda koštao trofeja u Kupu, Štimac vodio ravnopravne bitke sa Hajnsom, dok je Perperoglu na momente ličio na igrača kojeg navijači tako dugo čekaju.

Duel ekipa koje trenutno nisu blizu svog vrhunca obilovao je šuterskim podbačajima, ali se jasno videla želja Zvezde da u meču sa evropskim gigantom odagna košmare iz finalne borbe za Žućkovu „levicu". Videla se i kod trenera Šakote, koji je zbog prigovora zaradio tehničku grešku i u prvom delu utakmice samo pet minuta odmarao Brauna.

Za još bolji utisak nedostajalo je šutersko rasploženje Pantera i Berona, koji je prve poene postigao u poslednjoj sekundi poluvremena. Trojka preko ruke Hajnsa zatresla je tribine pred nastavak rovovske bitke sa „armejcima".

U drugoj polovini treće četvrtine počela je da dolazi do izražaja nadmoć u „naoružanju" ruskog tima. Najbolji strelac Evrolige Džejms nije bio pretnja kao u moskovskom susretu ovih ekipa, ali su Haket i Hilijard stali na čelo kolone. Odbrana je isključila iz igre neadekvatne Zvezdine zamene na poziciji kreatora, time i napadačke opcije svela na Beronove teške šuteve.

Nisu crveno-beli položili oružje kada su „armejci" bili na korak od dvocifrene prednosti. Gist i Panter otkočili su Zvezdin napad, ali odbrana nije bila spremna za buđenje Džejmsa. Panter svakako nije bio spreman za njegove trikove, kojima je u dva navrata izvukao faul pri šutu za tri poena. Sa 24 poena u drugom poluvremenu, ugasio je Zvezdin plamen nade da može da porazi moskovsku šampionsku „armiju".

Novosti/Teleks.info

Komentari