EVROLGU ĆE IGRATI DVA TIMA IZ ABA?! Ovo je suviše dobro da bi bilo istinito, ali… DIREKTOR EL EDVARD SKOT TVRDI DA JE TO REALNO!

    foto: ABA/KK Crvena Zvezda
    Podeli
  • EVROLGU ĆE IGRATI DVA TIMA IZ ABA?! Ovo je suviše dobro da bi bilo istinito, ali… DIREKTOR EL EDVARD SKOT TVRDI DA JE TO REALNO!

Kako ekskluzivno saznaje Sport klub, postoji šansa da naredne sezone ABA liga u Evroligi im dva predstavnika, otkrio je u izjavi za tu televiziju izvršni dirketor elitnog takmičenja Edvard Skot. Ovo je dobra vest za srpske klubove pošto je ABA liga ostala bez direktnog plasmana u elitno takmičenje, ali je naglašeno da će jedna od dve pozicnice svakak obiti dodeljena šampionu lige, mada uz određene uslove. Pošto je Partizan i dalje u igri za plasman u samu završnicu Evrokupa, a sezona stopirana zbog epidemije korona virusa, otvara se dodatna mogućnost ako crno-

- Pravila licenciranja Evrolige za sezonu 2020/2021. uključuju tri specijalne pozivnice, a jedna od njih rezervisana je kao prioritet za prvaka ABA lige. Ako šampion ABA lige nije Partizan, a Partizan bude šampion ili vicešampion Evrokupa i tako se direktno plasira u Evroligu za 2020/2021, postoji mogućnost da sledeće sezone dve ekipe iz Jadranske lige učestvuju u Evroligi - otkrio je Skot.

Izvršni dirketor je naglasio da se prvobitni plan Evrolige ne menja bez obzira što se trenutno ne zna kada će takmičenje biti nastavljeno, ali da će verovatno doći do nekih promena.

- Suočeni smo sa vrlo fluidnom situacijom. Na dnevnom, sada čak i na nivou jednog sata, pojavljujuju se nove informacije. Na osnovu toga, donose se odluke u vezi sa našim takmičenjima. Naš trenutni plan jeste da održimo fajnal-for Evrolige u Kelnu u ranije planiranom datumima. Ipak, ako bude potrebno, tu temu ponovo ćemo otvoriti u zavisnosti od razvoja situacije sa koronavirusom na evropskoj teritoriji - istakao je Skot. - Trenutno ne razmatramo otkazivanje Evroliginih takmičenja. Naš cilj jeste da na ovaj ili onaj način dobijemo šampione Evrolige i Evrokupa, na koji god to bilo način. Takođe, naši pravilnici ne uzimaju u obzir modifikacije postojećih formata takmičenja. Zato ćemo, u zavisnosti od razvoja situacije, sesti za sto zajedno sa klubovima i doneti odluku kako će se tačno i gde sezone završiti.

SD

Komentari