EVROLIGA USVOJILA PROMENE U "KOVID PRAVILIMA", EVO ŠTA TO ZNAČI ZA ZVEZDU i PARTIZAN! ULEB odlučio da zavede red u svojim takmičenjima!

    foto: KK CZ/ABA
    Podeli
  • EVROLIGA USVOJILA PROMENE U "KOVID PRAVILIMA", EVO ŠTA TO ZNAČI ZA ZVEZDU i PARTIZAN! ULEB odlučio da zavede red u svojim takmičenjima!

Na sastanku predstavnika klubova usvojen je predlog Evrolige kojim se uvode nova pravila u "kovid protokolu". U skladu sa novom odlukom, utakmica između Asvela i Zvezde biće odigrana naknadno

Evroliga je, posle sugestija Unije igrača i Borda trenera, ublažila pravila koja su usvojena na početku sezone, a tiču se utakmica koje je trebalo da igraju klubovi u kojima su igrači zaraženi koronavirusom.

Nova pravila odnosiće se i na Evroligu i na Evrokup, a takođe će imati retroaktivno dejstvo, što znači da će se odnositi i na mečeve koji su prethodno registrovani rezultatom 20:0.

Ukoliko jedna ekipa nema osam igrača na raspolaganju za odigravanje meča, odnosno, ukoliko se tim nalazi u karantinu zbog zaraze koronavirusom, utakmica će biti odložena i to maksimalno tri puta i to samo ako postoje slobodni termini.

U slučaju da nema slobodnih termina, ili ukoliko je meč već odložen tri puta, ekipa koja je prouzrokovala odlaganje izgubiće meč službenim rezultatom.

Postavljeni su i krajnji rokovi do kada se mečevi mogu odlagati: 13. april za regularni deo Evrolige, 5. maj za mečeve plej-ofa Evrolige; 22. decembar za regularni deo Evrokupa, odnosno 23. februar za mečeve plej-ofa Evrokupa.

Budući da odluka ima retroaktivno dejstvo, mečevi koji su već bili na rasporedu a nisu odigrani biće organizovani naknadno.

To su utakmice Asvel - Panatinaikos (iz trećeg kola Evrolige), Asvel - Crvena zvezda (četvrto kolo Evrolige), Baskonija - Zenit (treće kolo Evrolige) i Valensija - Zenit (četvrto kolo Evrolige).

Slična situacija je sa utakmicama Evrokupa: Cedevita - Bursaspor (drugo kolo), Venecija - Burž (treće kolo), kao i Burž - Uniks (četvrto kolo).

Na sastanku klubova naglašena je potreba da se ostane fleksibilan, ali i poštovanje osnovnih principa zaštite zdravlja pojedinaca, sve to sa željom da se sačuva regularnost takmičenja, i poštovanje pravičnosti.

RTS

Komentari