JEDAN GLAS PROTIV I NEĆE BITI EVROLIGE, ZVEZDA I PARTIZAN ČEKAJU ŠTA ĆE BITI! Presudiće CSKA, Pao, Armani ili Fener!

    foto: KK Crvena Zvezda/ABA
    Podeli
  • JEDAN GLAS PROTIV I NEĆE BITI EVROLIGE, ZVEZDA I PARTIZAN ČEKAJU ŠTA ĆE BITI! Presudiće CSKA, Pao, Armani ili Fener!

Da li će biti nastavka Evrolige posle dva i po meseca pauze izazvane pandemijom koronavirusa biće poznato u ponedeljak. Kakva odluka treba da se očekuje, pitanje je klje muči košarkaške fanove

Klubovi sa A licencom imaju reč. Na njima je da sve dobro "odmere" i ispravno "preseku". Međutim, kako se spekuliše odluka neće da bude doneta preglasavanjem, odnosno prostom većinom. Sada nije vreme za stvaranje blokova unutar Evrolige, već vreme za zauzimanje jedinstvenog stava. Ili će svi da budu "za", ili do nastavka Evrolige neće da dođe. To, dakle, znači da je dovoljan jedan glas protiv, da bi se odustalo od ideje da se ponovo izađe na parket.

Reč je, naime, o tome da ne sme da dođe do krnjenja lige, odnosno u nastavak sezone mora da krene svih 18 klubova. Na šta bi ličilo, recimo, da jedan klub ne želi da nastavi takmičenje iz zdravstvenih (sigurnosnih) razloga i da onda do kraja ligaškog dela gubi utakmice službenim rezultatom? Ili da je taj klub trenutno među osam najboljih, pa ga ti porazi koštaju plasmana u četvrtfinale? Nema tu sporta, jasno je. Sport je samo: ili svi, ili niko.

Sigurno je da među timovima koji odlučuju ima onih (možda i većina) koji bi želeli da se nastavi Evroliga. Isto tako je sigurno da na drugoj strani ima ne jedan klub, već više klubova, koji su protiv igranja Evrolige. Za sada su u toj drugoj grupi CSKA, Panatinaikos, Armani, verovatno i Fenerbahče.

U ovom trenutku "glasovi" govore da od nastavka Evrolige nema ništa...

Maxbetsport

Komentari