MILUTINOV JE ODAVNO PRERASTAO EVROPU, NJEMU JE MESTO U NBA, možda ga već od naredne sezone vidimo u dresu Sparsa!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MILUTINOV JE ODAVNO PRERASTAO EVROPU, NJEMU JE MESTO U NBA, možda ga već od naredne sezone vidimo u dresu Sparsa!

Bivši centar Partizana, a sada Olimpijakosa Nikola Milutinov (24) meta je najvećih evropskih klubova, Barselona CSKS, ali je on odlučio da ostane u Atini! Ipak, on je draftovan od Sana Antonio Sparsa I očekuje se da bi sledeće sezone mogao da zaihra u najjačoj košarkaškoj ligi NBA!

O Nikolinm planovima i eventaulnom odlasku preko bare pričao je za menadžer Marko Jelić.

''Kao jedan od najdominantnijih, trenutno možda i najdominantniji centar u Evropi, interesovanje je normalna stvar.

Imao je letos zvaničnu ponudu Barselone da ga otkupi, kasnije se uključio i CSKA. Olimpijakos je bio taj koji je odlučio da želi da ga zadrži.

Nikola nije imao ništa protiv, jer se identifikovao s klubom i Atinom kao gradom, načinom života. Najveći je stub igre Olimpijakosa.

Da se razumemo, nije se desilo ništa strašno što nije otišao. Imao je fenomenalne ponude, Olimpijakos ih nije prihvatio i Nikola je tu gde jeste. Videćemo šta će biti narednog leta'', objašnjava Jelić.

Još 2015. Milutinov je draftovan od strane San Antonija, ali sei dalje čeka na njegov odlazak u NBA ligu. Mnogi očekuju da se to dogodi sledećeg leta.

''Što se San Antonija tiče, stvari su vrlo jasne. Sparsi su ti koji se pitaju. Suvišno je trošiti reči o njihovoj organizaciji. To je daleko najveća i najbolja organizacija u NBA, što se vidi i po kadrovima koji su prethodnih 10-15 godina proizveli.

Redovno smo na vezi, informišu se i znaju svaki detalj. Na njima je da kažu kada im je Nikola potreban.

Ono što on želi jeste da u SAD ode potpuno spreman i sa jasnom ulogom. Ne dolazi u obzir nikakvo privikavanje, niti adaptacija. Siguran sam da će se i taj momenat dogoditi, samo je pitanje vremena'', istakao je Jelić.


Komentari