MIRNO SPAVAJ NANO, SVE JE ZAKLJUČANO... Zvezda odbranom ubila Bajern i Trinkijerija! MA, BRAVO MOMCI!

    foto: KK CZ
    Podeli
  • MIRNO SPAVAJ NANO, SVE JE ZAKLJUČANO... Zvezda odbranom ubila Bajern i Trinkijerija! MA, BRAVO MOMCI!

Crvena zvezda je savladala Bajern sa 81:78 u meču 16. kola Evrolige i zabeležila sedmu pobedu i popela se na 11. mesto na tabeli, isti skor imaju i deveti Fener i desetoplasirani Makabi, kao i 12. Bajern.

Fantastična košarkaška predstava u punoj dvorani Aleksandar Nikolić. Obe ekipe maksimalno agrsivne tokom celog meča. Rezultatska klackalica tokom većeg dela susreta. Na kraju više snage i koncentracije imala je ekipa Zvezde i nošena gromoglasnim navijanjem stigla do nove pobede u Evroligi.

Velika borba od samog starta. Obe ekipe agresivne u odbrani. Poeni su se postizali u serijama, a rezultatska klackalica u prve tri četvrtine nie dozvolila ekipama da steknu ozbiljniju prednost.

Bajern je u prvom delu najviše imao plus sedam poena, koje je Zvezda brzo istopila. S druge strane u trećem periodu crveno-beli su imali plus pet, ali je Bajern imao spreman odgovor.

Nakon prvog poluvremena vodila je naša ekipa - 46:45. Bajern je u finišu trećeg perioda uspeo da preokrene rezltat i u poslednju četvrtinu uđe sa dva poena prednosti - 67:65.

Crveno-beli su uspeli da sjajnom odbranom ponovo preokrenu rezultat, a posle pet minuta igre u poslednjoj četvrtini trojkom Lazića otišli su na plus šest, a nakon odbranjenog napada i na plus osam - 78:70.

Na dva minuta do kraja po jedan koš na obe strane i Zvezda je imala velikih 80:72. Pri istom rezultatu ušlo se u poslednji minut igre. Do kraja crveno-beli su uspeli da izdrže pritisak gostiju i stignu do važne pobede - 81:78.

Zvezdu je do pobede predvodio Nikola Kalinić sa 20 poena. Doprinos pobedi dao je i kapiten Branko Lazić sa 12 poena, tri trojke u momentima kad se lomio meč. Ivanović je dodao 11.

S druge strane ravnotežu je pravio Vladimir Lučić koji je imao učinak od 21 poena. Vajler-Beb je dodao 16, a Hanter 11.

Naredne nedelje crveno-beli gostuju Efesu. Bajern dočekuje Baskoniju.

Komentari