OBRADOVIĆ NIJE OPRAVDAO OČEKIVANJA, VREME SIMONA I LAZIĆA JE PROŠLO, ZVEZDINA DECA PROSEK! Da se ne ležamo, ovo je bolna istina!

    foto: Fotoilustracija/KK CZ
    Podeli
  • OBRADOVIĆ NIJE OPRAVDAO OČEKIVANJA, VREME SIMONA I LAZIĆA JE PROŠLO, ZVEZDINA DECA PROSEK! Da se ne ležamo, ovo je bolna istina!

Od “Ove sezone napadamo vrh Evrolige” do 5/11 u Evroligi je prošlo tri meseca. Jasno je da od Top 8 nema ništa, osim ako se ne napravi neka ludačka serija, kakva je bila u periodu decembar 2016/januar 2017, kada je pod vođstvom Dejana Radonjića ostvareno sedam uzastopnih pobeda.

Zvezdinu sezonu u Evroligi, ulinak košarkaša, ali i trenera Saše Obradovića analizirao je maxbetsport. Njihov tekst prenosimo u celini!

Realno je, međutim, da će vrlo brzo, kao i u prošloj sezoni, da se izjavi “ABA liga je prioritet”. Legitimno, razume se, ali će to da bude dokaz da se odustaje od jurenja onog što je sada tako daleko – plasmana među osam najbojih klubova u Evropi.

Šta je do sada pokazala ova sezona kad je Zvezda u pitanju? Nekoliko stvari…

Prošlo je vreme Simonovića i Lazića. Za Simonovića se zna da mu je ovo poslednja sezona, ali zašto umesto njega ne igra neki drugi, mlađi, igrač Zvezde. Recimo Radanov? Ili Dobrić? Obojica mogu da igraju i umesto Lazića. Jeste, Lazić je kapiten koji se bori do maksimuma kad god je na terenu, ali Zvezda treba da misli na budućnost, a to Lazić svakako nije. Nije to onaj Lazić od pre nekoliko godina. Ako su Simonović i Lazić bolji od Dobrića i Radanova, onda Zvezda ne treba ni da plaća Dobrića i Radanova, već momentalno da raskine ugovore s njima. Ista priča je i sa Borišom Simanićem kojem je rezervisano mesto na kraju klupe…

Zvezdaška javnost je mnogo očekivala od dolaska Saše Obradovića za trenera, ali ta očekivanja, za sada, ničim nisu opravdana. Ne samo zbog odnosa pobeda i poraza u Evroligi, već zbog niza drugih stvari. Zvezda nema igru, nema plan B kad ne igra Lojd, nema igrača koji može da zameni Lojda, Zvezda je Lojd. To je porazna činjenica. Kako vreme prolazi, Zvezda igra sve lošije. Verovatno bi, uz umor koji mora da bude prisutan, timska igra trebalo da bude sve bolja jer sve više vremena igrači provode zajedno. Kako i da bude bolje kad je prvi plej Hol, neko čiji je domet Evrokup? I ne treba da se zaboravi – Obradović je selektirao ovu ekipu, a dobio je i ono što malo koji trener dobije: pet igrača u doselekciji. Od one prve trojice (Teri, O’Brajant, Ročesti), jedan je na izlaznim vratima, jedan je otišao, a jedan još nije pokazao pun kapacitet. U decembru su stigli Kolom i Noko i oni tek treba da pokažu koliko mogu.

Čini se i da Obradović luta. Imao je, u početku, bezrezervnu podršku u strane igrače, na osnovu kojih je u zapećak stavljao domaće košarkaše. Onda “ničim izazvan” protiv Albe uvede Simanića koji je do tada imao samo 1:44 minuta u Evroligi (protiv Baskonije). Pružanje šanse nije “bacanje u vatru”. Od toga igrač može da “izgori”, a to, valjda, nije cilj. Šansa se pruža u kontinuitetu… Od Zvezdinih perspektivnih igrača šansu u kontinuitetu dobio je samo Davidovac.

Zvezdaši su s dolaskom Obradovića očekivali da se iznedri neki domaći igrač. Neko ko će da ima važnu ulogu i “danas” i “sutra”. Možda je to bilo i previše da se traži. Obradović nije trener stvaralac, a ni Zvezda sa konstantnim jurenjem prvog mesta u ABA ligi zbog plasmana u Evroligu nije tim koji može da “čeka”.

Jeste, Zvezda je neke mečeve u Evroligi nesrećno izgubila, na jednu loptu, u završnici. Neke mečeve, u ABA ligi, takođe je dobila na jednu loptu, u završnici. Negde ti se uzme, negde ti se vrati.

Za ovu Evroligu, Zvezda ima prosečne domaće igrače. Ne otimaju se klubovi za Davidovca, Dobrića, Simanića… kao što su ranije za Jovića, Kalinića, Marjanovića…

Kad se sve sabere i oduzme, nije ni čudno što je Zvezda do sada ostvarila najlošiji učinak u Evrolig

Maxbetsport.rs

Komentari