PARTIZAN RASTURIO TRENTO, CRNO-BELI SPREMNI ZA NAPAD NA EVROKUP! Trinkijeri: Imam nesebične igrače, svaki kontroliše ego

    foto: KK Partizan/ABA
    Podeli
  • PARTIZAN RASTURIO TRENTO, CRNO-BELI SPREMNI ZA NAPAD NA EVROKUP! Trinkijeri: Imam nesebične igrače, svaki kontroliše ego

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri bio je veoma zadovoljan izdanjem svojih izabranika u utakmici sa Trentom. Italijanski stručnjak je posebno apostrofirao nesebičnost svojih igrača, kao i igru u odbranu.

Partizan je savladao italijanski klub 83:58 i stigao do druge pobede u top 16 fazi Evrokupa.

"Pobedili smo zahvaljujući timskom naporu u defanzivi. Imam nesebične igrače i svako kontroliše svoj ego. To je veoma važno. Sada se vraćamo kući da se oporavimo, treniramo i pripremimo za sledeću utakmicu", rekao je Trinkijeri.

Rade Zagorac je dodao su "crno-beli" odbranom u prvih 20 minuta slomili otpor rivala.

"Srećni smo zbog druge pobede. Trijumfovali smo 25 razlike, ali to ne znači da Trento nije dobar tim. Sjajni su, ušli su u top 16, što znači da su dobri. Defanzivno smo odradili dobar posao, naročito u prvom poluvremenu. Napravili smo razliku od 18 poena i od tada je bilo lakše da igramo u nastavku", kazao je Zagorac.

U trećem kolu Grupe E, Partizan narednog utorka gostuje u Turskoj, kod Darušafake, dok će Trento ugostiti ekipu Virtusa.

Srpski tim je prvi na tabeli sa dva trijumfa, Trento poslednji sa dva poraza.


Komentari