ŠAKOTA BI DA JOŠ MALO DOŠTELUJE ZVEZDU! Moramo da poboljšamo igru ispod koša, SAD VEĆ IMAMO IGRAČE ZA TO!

    foto: KK Crvena Zvezda/ABA
    Podeli
  • ŠAKOTA BI DA JOŠ MALO DOŠTELUJE ZVEZDU! Moramo da poboljšamo igru ispod koša, SAD VEĆ IMAMO IGRAČE ZA TO!

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota čestitao je svom timu na pobedi protiv Bajerna u Evroligi.

- Iskoristili smo momentum dobre forme. Imali smo više dana da spremimo tim i nove igračce, koji su doneli novu energiju. Izgledali smo dobro i u napadu i odbrani, imali smo balans svih 40 minuta i u ofanzivi i u defanzivi. Zasluzili smo pobedu - rekao je Šakota posle meča.

Šakota je objasnio i šta mu se nije svidelo u igri svog tima.

- Nismo imali mnogo problema, ali još nije na nivou neka fluentnost igre sa svim igračima. Želim i da malo poboljšamo igru ispod koša, iako sad već imamo igrače za to. Sve to bi moglo još bolje, da ne zavisimo od šuta, kontranapada, koji su proizvod dobre odbrane. Da imamo potpuni balans i u napadu i u odbrani. Uvek težiš boljem - rekao je istakao je Šakota.

On je bio zadovoljan pristupom novih igrača.

- Imali smo prelazni rok koji je jako kratko trajao. Igrači su preporučeni, pogledao sam sve liste i u jednom razgovoru video sam šta nam treba. Imamo u dužem periodu problem zbog Kuzmića, koji zbog objektivnog problema nije mogao. Dobili smo Štimca, efikasnog centra. Marko Kuridža ima energiju, što je dokazao i utakmicama u ABA ligi i da zaslužuje veću šansu u životu i to je sve bilo dogovoreno. Panter jeste moja ideja, jer smo rekli da nam fale bekovi i ukazala se šansa da izađe iz ugovora - zaključio je Šakota.

Espresso/Teleks.info

Komentari