ŠAKOTA SPUSTIO DELIJE NA ZEMLJU! NIKO NIJE PRIČAO O TOP OSAM KAD SAM DOŠAO! Zvezda je i dalje u igri, ali…

    foto: KK Crvena Zvezda
    Podeli
  • ŠAKOTA SPUSTIO DELIJE NA ZEMLJU! NIKO NIJE PRIČAO O TOP OSAM KAD SAM DOŠAO! Zvezda je i dalje u igri, ali…

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota, očekivano, nije imao nijednu zamerku na igru u meču sa Makabijem.

- Kontrolisalismo utakmicu skoro 40 minuta, teško je imati ovakve u Evroligi, za koju kažu da je najjača ikad. Ovo nam je druga takva, prva je bila sa Bajernom. Ispravili smo neke greške iz prethodnih utakmica, kada nismo dobro reagovali na promene odbrana. Ovog puta smo imali jasnu ideju šta želimo u napadu.

Da su crveno-beli bili koncentrisaniji u nekim prethodnim mečevima, Zvezda bi bila bliže plej-of zoni.

-Ne postoji tim koji ne žali za nekim izgubljenim utakmicama. Ni sa dve pobede više ne bismo bili sigurni. Kada sam došao niko u klubu nije ni pričao o prolasku u Top 8. Znate, svaka pobeda u Evroligi je neki deo istorije. I povrede su nas udaljile od plej-ofa – rekao je Šakota, koji će verovatno propustiti i gostovanje Realu zbog upale vena. - Sačekao sam period od 14 dana, to se smirilo. Trebalo bi da odem na hiruršku intervenciju, tako da je problematično još sledeće gostovanje ako sve bude kako treba.

Trener Makabija Janis Sferopulos kaže da je Zvezda zasluženo pobedila.

- Od početka je igrala mnogo bolje. Sjajno je šutirala, Beron je imao krešendo u prvoj četvrtini, tim je u prvom poluvremenu šutirao 71 odsto sa spoljnih pozicija. Nismo dobro reagovali u trećoj četvrtini, primili smo 30 poena. Jednostavno, nismo bili mentalno spremni za ovu utakmicu.


Komentari