SKANDAL, EVO KAKO JE PARTIZAN IZVISIO ZA EVROLIGU! Zenit platio osam miliona evra, ŠTA REĆI – SRAMOTA!

    foto: KK Partizan/ABA
    Podeli
  • SKANDAL, EVO KAKO JE PARTIZAN IZVISIO ZA EVROLIGU! Zenit platio osam miliona evra, ŠTA REĆI – SRAMOTA!

Evroliga je odavno prestala da bude košarkaško takmičenje, već čisto komercijalno u kom ne zarađuju klubovi, već samo interesne grupe u EKA.

Portal Hotsport otkriva zašto Partizan nije dobio specjanu pozivnicu za Evroligu već ruski Zenit. Njihovu analizu prenosimo u celini!

Nije ovo prva godina, da ‘elitno’ takmičenje dodeljuje ‘vajld kard’, ali je prvi put u istoriji jedini argeument za dodelu ‘pozivnice’ bio novac. Nekada se gledalo pored novca da klub ima tradiciju i navijače.

Ove godine ‘vajld kard’ ispred Partizana, Budućnosti, Turaka i Italijana dobio je Zenit iz Sankt Peterburga. Tim koji je bez velike tradicije, navijače ima tu i tamo, ali novca koliko hoćete. Upravo je on odlučio da ekipa Marka Simonovića sledeće sezone uz CSKA iz Moskve i Himki predstavlja Rusiju u ‘eliti’.

Dobro, nije tu ništa čudno, ljudi su platili EKA i Evroliga prihvatili i kraj priče. Ali, skandalozno je kada se zna koliko je tim iz Sankt Peterbura platio ‘ulaznicu’ za 34 kruga na ringišpilu. Nezvanično je procurela informacija da se radi o sumi od osam miliona evra. Onda ne čudi što Partizan nije imao nikakve šanse.

I na kraju šta reći ako se zna da šampion Evrolige kao nagradu inkasira svega milion evra plus bonuse za pobedu. To nije ni približno cifri od osam miliona evra. To postavlja pitanje za koga i za šta se igra košarka u Evropi…


Komentari