VENECIJA SE IGRALA U ARENI SA PARTIZANOM! PRVI PORAZ CRNO-BELIH U EVROKUPU! Ekipa Andree Trinkijerija loše odigrala i u odbrani i u napadu!

    foto: KK Partizan
    Podeli
  • VENECIJA SE IGRALA U ARENI SA PARTIZANOM! PRVI PORAZ CRNO-BELIH U EVROKUPU! Ekipa Andree Trinkijerija loše odigrala i u odbrani i u napadu!

Košarkaši Partizana pretrpeli su prvi poraz u Evrokupu ove sezone, pošto je italijanska Venecija slavila u beogradskoj "Štark Areni" rezultatom 83:69. Gosti su meč prelomili u trećoj četvrtini, u kojoj su crno-belima dozvoli samo devet poena a ubacili 25.

Početak meča i serija Venecije od 9-0 bila je svojevrsna najava da su Mleci u Beograd došli po pobedu, i na kraju je i ostvarili.

Iako je Partizan prikazao solidnu igru krajem prve i tokom druge četvrtine, to je bilo nedovoljno da se zadrži oreol nepobedivosti u drugom po snazi evropskom takmičenju.

Veneciju je u prvom delu meča vukao sjajni američki centar Mičel Vot, ubacivši čak 17 poena u tom delu, a onda su u nastavku kormilo preuzeli iskusni italijanski plej argentinskog porekla Ariel Filoj i raspoloženi Ostin Dej, i odveli brod u pobedničku luku.

Ekipa Andree Trinkijerija je u trećem periodu imala puno problema i u odbrani i u napadu, te je u tom delu igre primila 25 a dala svega devet poena, i sa takvom igrom se nije ni mogla nadati ničem drugom do porazu, prvom u Evrokup sezoni i prvom na svom parketu.

Problema je bilo i sa linije za slobodna bacanja i očajan učinak na kraju - 19/33 (57.6%).

Na kraju, Rašon Tomas ponovo najefikasniji sa 18 poena uz četiri uhvaćene lopte, dok je Jaramaz imao devet uz po tri skoka i uspešna dodavanja.

Kod pobedničkog sastava igrač utakmice Mičel Vot sa 27 poena, "začinivši" MVP partiju po pet skokova i pet asistencija za ukupni indeks korisnosti 37!

Ostin Dej je dodao 13, Džeremi Šapel je imao 12 a "dirigent" Filoj pet.

RTS/Teleks.info

Komentari