(VIDEO) ŽOCA ZVEZDA OSTAVILA BEZ REČI, SPUSTILI SU NAS NA BEDNIH 56 POENA! Crveno-beli razbili Fenerbahče u parmparčad, AKO SE PO OVM EVROLIGA POZNAJE, EVROPO ČUVAJ SE...

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • (VIDEO) ŽOCA ZVEZDA OSTAVILA BEZ REČI, SPUSTILI SU NAS NA BEDNIH 56 POENA! Crveno-beli razbili Fenerbahče u parmparčad, AKO SE PO OVM EVROLIGA POZNAJE, EVROPO ČUVAJ SE...

Trener Fenerbahča Željko Obradović ostao je bez reči po povratku u svlačionicu nakon poraza od Crvene zvezde u drugom kolu Evrolige 68:56 u Štark areni. Zvezda je prelomila meč sredinom poslednje deonice kada je Fener posle trojke Bobija Diksona prišao na -2 i bio u velikom naletu da prestigne srpskog šampiona.

Fener je u Beogradu upisao drugi poraz u sezoni posle izgubljenog meča od Real Madrida.

- Ja sam čovek koji uvek polazi od sebe i ovakva slika tima je nešto zbog čega bih ja kao trener trebao da razmislim i uvidim greške - počeo je izlaganje Obradović.

- Ušao sam u svlačionicu po prvi put posle 27 godina da nisam imao nijednu reč ekipi. Najveća odgovornost je moja i to ću ja da analiziram. Za mene bednih 56 poena smo postigli. Tim Fenera nije na ovom nivou. Imali smo loš pripremni period. Dao sam reprezentativcima sedam dana odmora, radili smo svi na treninzima, izgledalo je bolje na njima ali sreća pa je ovo početak sezone. Jedno je trening, drugo je utakmica. Ja se iskreno nadam da ovo nije bila realna slika večeras. Moraće da se radi, ali koliko ćemo psihički morati da ih dižemo, tek ćemo videti - objasnio je srpski trener.

Žoc je potom prokomentarisao i tim Zvezde koji je pre svega u odbrani odigrao zaista odlično tokom većeg dela meča. Osim toga, izmene koje je Milan Tomić pravio bile su izvrsno birane.

- Pokriveni su, znaju da igraju, taktički odlično pripremljena utakmica mog kolege Tomića, ali je Zvezda zaslužna za ove procente šuta i ovo što smo radili u napadu. Zvezda ima tim za najboljih osam, mada je liga mnogo duga i naporna. Sve je otvoreno, ali mislim da imaju kvalitet da se bore za Top 8 u Evropi - uveren je Obradović.

O pitanju koje se ticalo Lea Vestermana, Obradović nije bio previše raspoložen da polemiše.

- Raduje me što pitate za Vestermana koji nije igrao, a ne pitate o onih deset koji su igrali - rekao je Obradović i dodao da ni Žofri Lovernj nije igrao još od februara.

- Veseli je probao da uradi sve, hteo je da pomogne timu, ali ni on nije igrao šest meseci i lako je prepoznati da mu je potrebno još treninga i rada. Znam njegov karakter i poslednji problem je bila igra Jana Veselog - istakao je Obradović.

Kada je reč o Nandu De Kolou, on je bio jedna od retkih svetlih tačaka Zvezde u Areni sa 19 poena. On je stigao ovog leta, igrao za Francusku na Mundobasketu, ali se odmah uklopio jer je, kako Žoc kaže, "veliki".

- To je sad ona priča, treba igračima vremena da se uklope. Kad si pravi treba ti dva minuta. Ja sam Nanda De Koloa odmah video. Dao sam i njemu nedelju dana. Čim je prošao medija dan, on je počeo da igra dobro, ali kad se vidi slika svih ostalih, pogotovo ovih koji su bili po reprezentacijama... moraćemo da mućnemo glavom malo više - istakao je Željko.

Timu se priključio i Vladimir Štimac, a srpski centar je upao kao "laki luzer" pošto je Fener imao poteškoća sa povredama na toj poziciji.

- Štimac je trenirao sa nama u situaciji koju nisam mogao ni da sanjam. Da ću na početku priprema da imam problema i sa Veselim i sa Lovernjom. Pošto je on bio sa nama, bio je logičan izbor jer je već trenirao sa nama. Žao mi je što večeras nije odigrao dobro, ali je izvanredan dečko. Krenuće od sebe i on, ali je odgovornost pre svega na meni. Zatvorićemo se u salu i raditi, a nadam se da će i on kao i ostali igrati na boljem nivou - kaže Obradović.

Upitan je i o učinku Srbije na Mundobasketu u Kini gde je naša reprezentacija osvojila peto mesto. Nije bio zadovoljan ocenama stručnjaka posle prvenstva.

- Imali ste toliko pametnih ljudi i komentara da je to čudo. Mislim da vam zaista još jedan nije potreban. Toliko ste se naslušali bivših igrača i trenera i zanima me da li je ijedan od njih nešto konkretno rekao. Uvek se svodi na neki problem između njih (igrača). Ja mogu svima da se zahvalim igračima i Saši što je pet godina vodio tim. Želim da svi ti momci koji su bili, da se uključe i budu u pripremi za Olimpijadu gde sam siguran da će napraviti dobar rezultat - zaključio je Obradović.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Beogradu ekipu Fenerbahčea 68:56 (15:16, 20:14, 16:13, 17:13) u 2. kolu Evrolige.

Tim Milana Tomića je, pred 16.879 gledalaca u Štark areni, ostvario prvi trijumf ove sezone u najjačem evropskom takmičenju i to nad jednim od favorita za osvajanje trofeja, predvođenim Željkom Obradovićem.

Srpski i regionalni šampion je skoro ceo meč bio u prednosti, gosti iz Istanbula su pripretili u finišu, a onda je ključnu ulogu u oba pravca odigrao Mohamed Faje, blokadom nad Janom Veselim i bitnim poenima za veliku pobedu.

Najefikasniji na meču bio je Nando De Kolo iz Fenerbahčea sa 19 poena, a kod Zvezde su se najviše istakli Lorenco Braun sa 13 i po 11 Stratos Perperoglu i Džejms Gist.

Crveno-beli u narednom kolu Evrolige gostuju Makabiju u Tel Avivu 17. oktobra.

Telegraf/Teleks.info

Komentari