ZATO JE ON NOVICA KAPITEN, GROBARI STIDITE LI SE I MALO POSLE REČI VELIČKOVIĆA! Kad sledeći put poželite da vređate Tea setite ih se!

    Podeli
  • ZATO JE ON NOVICA KAPITEN, GROBARI STIDITE LI SE I MALO POSLE REČI VELIČKOVIĆA! Kad sledeći put poželite da vređate Tea setite ih se!

Partizan je pokorio Virtus iz Bolonje u 1. kolu TOP 16 faze Evrokupa u sjajnom ambijentu u Areni, koja je bila krcata. Pred 16.505 gledalaca, crno-beli su zabeležili trijumf od 99:81, a svi košarkaši Partizana isticali su atmosferu kao bitan faktor, jer su osetili energiju sa tribina, koja se prelila na teren.

I zaista, atmosfera jeste bila sjajna. Povratak legende Aleksandra Đorđevića, koji je dobio neviđene ovacije čim se pojavio u hali, VIP gosti uz parket poput Bastijana Švajnštajgera, slavni protivnik sa mnogo zvezda u timu...

Jedina mrlja na čitavu atmosferu bilo je vređanje kapitena srpske reprezentacije, Miloša Teodosića. Već na predstavljanju ekipa se videlo da Grobari imaju poseban "pik" na Teodosića, jer je njegovo ime najjače izviždano pred start utakmice.

U toku samog meča, Teodosić je u nekoliko navrata žestoko izvređan skandiranjima "pi*ko ciganska". Navijači Partizana očigledno mu zameraju to što nikada nije krio svoju navijačku opredeljenost, ali nije je krio ni Stefan Marković, saigrač Teodosića u Bolonji, koji je pošteđen bilo kakvog vređanja.

Ne treba zaboraviti činjenicu i da Teodosić nikada nije igrao za Zvezdu, da je uvek bio profesionalan kada igra protiv srpskih klubova, pa i protiv Zvezde, za koju navija, i da je u nekoliko navrata više bio na meti navijača Zvezde zbog toga.

Ovoga leta je bio na meti crveno-belih, ali na kraju nije potpisao za Zvezdu, već za Bolonju, što je dodatno naljutilo pristalice kluba sa Malog Kalemegdana.

Zbog toga je horsko vređanje u Areni bili zaista neprimereno i neukusno, zbog svega što je Teodosić uradio za srpsku košarku u poslednjih 15 godina, zato što nikada nije uputio ružnu reč prema Partizanu i zato što ga više poštuju i cene širom Evrope, nego u svojoj zemlji, jer je jedna od najvećih legendi evropske košarke u protekloj deceniji.

Zato bi mnogi trebalo dobro da poslušaju reči Novice Veličkovića, koji se srdačno izgrlio sa Teodosićem na kraju meča, kada sledeći put požele da vređaju kapitena srpske reprezentacije.

- On i ja smo prijatelji stvarno, znamo se od desete, jedanaeste godine. Rekao sam i pre utakmice, jedan od najdužih saigrača koje sam u karijeri imao generacijski. Drago mi je da se vratio u Evropu i da igra na nivou na kom igra. Sigurno poslednjih deset godina najbolji plej u Evropi, košarku oseća i to se retko rađa. Ljudi treba da uživaju u njegovim igrama. Ne znam još koliko će da igra, ali treba da uživaju. Mnogo je teško čuvati ga i pročitati šta želi, uspeli smo danas da ga zaustavimo i zasluženo pobedili - zaključio je Veličković.

Telegraf.rs

Komentari