ŽOC IDE IZ FENERA, PREUZIMA LONDON TAUERSE?! Ako ekipa iz Londona zaigra u Evroligi sledeće sezone, ABA SE GASI?!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ŽOC IDE IZ FENERA, PREUZIMA LONDON TAUERSE?! Ako ekipa iz Londona zaigra u Evroligi sledeće sezone, ABA SE GASI?!

Da li se bliži kraj saradnje Željka Obradovića i Fenerbahčea? Takav zaključak mogao bi da se izvede iz saznanja pojedinih turskih medija, koji navode da je najtrofejniji evropski strateg odbio da produži ugovor sa Fenerom.

Turski vicešampion igra, rezultatski, jednu od najslabijih sezona od kako je na klupi Obradović. U poslednjih osam kola ligaškog dela Evrolige predstoji im velika borba za mesto koje vodi u plej-of, dok je nedavno osvojeni nacionalni Kup jedna od retkih lepih stvari koje su se Feneru desile u dosadašnjem toku takmičarske godine.

Sve to, uz činjenicu da mu je ovo sedma godina u Fenerbahčeu, koji je sadašnje visine dostigao tek sa Obradovićem za kormilom, sigurno su imale uticaj na to da, kako izveštava komentator portala “TRT spor” Murat Muratanoglu, srpski strateg odbije dve ponude klupskih čelnika za produžetak saradnje, koja ističe na kraju ove sezone.

Podsetimo, u košarkaškim krugovima odavno se spekuliše da će srpski stručnjak napustiti Fenerbahče na kraju sezone i preuzeti novog člana Evrolige London Tauerse.

Istina, još se čeka zvanična potvrda od strane ECA, ali je Đordi Bertomeu u nekoliko navrata naglasio da će klub iz Londona dobiti specijalnu pozivnicu za sezonu 2020/2021.

Očekuje se dolazak velikog broja kvalitetnih igrača u London Tauerse, a kao drugi kandidat za trenera pominje se Etore Mesina, ali se devetostrukom šampionu Evrope ipak daju veće šanse.

Istovremeno, ubacivanje London Tauersa će biti veliku udarac za ABA ligu, koja nema sigurno mesto u Evroligi!

Da li Žocov odlazak iz Fenera znači u kraj regionalnog takmičenja kakvog znamo poslednjih godina ostaje da se vidi u narednih nekoliko meseci!

Teleks.info/Mediji

Komentari