ZVEZDA, ALI I PARTIZAN U PROBLEMU, EVROLIGA SE POTPUNO ZATVARA! Alba dobija dvogodišnju licencu, dva mEsta su za finaliste Evrokupa, ŠTA OSTAJE ZA ABA?!

    foto: Fotoiuistracija/Printskrin
    Podeli
  • ZVEZDA, ALI I PARTIZAN U PROBLEMU, EVROLIGA SE POTPUNO ZATVARA! Alba dobija dvogodišnju licencu, dva mEsta su za finaliste Evrokupa, ŠTA OSTAJE ZA ABA?!

Nakon današnjeg sastanka odbora EKA, Evroliga je za korak bliža potpunom zatvaranju, pošto će dvogodišnju licencu odnosno ugovor uskoro dobiti i berlinska Alba.

Ljudi koji vode Evroligu predvođeni Đordijem Bertomeuom tako su samo potvrdili ranije najave da im je nemačko, konkretno berlinsko tržište od izuzetne važnosti.

Zato će verovatno počev od naredne sezone Alba imati dvogodišnju licencu, istu onakvu kakvu poseduju Asvel i Bajern.

A upravo ta dva pomenuta tima će dobiti produžetak licenci na još dve godine, tako da se broj sigurnih učesnika Evrolige za narednu sezonu "penje" na 14, od ukupno 18 učesnika.

Uz dva garantovana mesta za finaliste Evrokupa, klubovi sa ovih prostora koji igraju ABA ligu moraju se uzdati u preostala dva.

Za ovu, a gotovo izvesno i narednu sezonu mesto za šampiona ABA lige biće čuvano. Međutim, neizvesnost će značajno porasti nakon sezone 2021/22.

A s obzirom da Evroliga sigurnim koracima ide ka zatvaranju, pravo je pitanje kakva će biti sudbina jadranske lige i njenog prvaka, i da li će za eks-ju prostor uopšte biti mesta u novoj evropskoj podeli košarkaških karata.

RTS

Komentari