ZVEZDA ĆE IGRATI EVROLIGU, ZATO JE FIBA I ZVALA PARTIZAN! Otkriveno šta stoji iza poziva crno-belima za učešće u Ligi šampiona?!

    foto: Fotoilustracija/KK Crvena Zvezda
    Podeli
  • ZVEZDA ĆE IGRATI EVROLIGU, ZATO JE FIBA I ZVALA PARTIZAN! Otkriveno šta stoji iza poziva crno-belima za učešće u Ligi šampiona?!

Još malo je ostalo do odluke o sezoni 2019/20 u Evroligi. Da li će da se igra, ili će da se završi/poništi... Ne zna se ni ko će da igra sledeće sezone, bar kada je predstavnik ABA lige u pitanju

Ili se to već zna. Ne zvanično, ali kao da neko to zna - FIBA. Ako se "oslonimo" na FIBA, onda bi u sledećoj sezoni Evrolige trebalo da igra Crvena zvezda.

Kako? Zašto? Jednostavno je. FIBA je poslala pozive Partizanu, Budućnosti i Cedeviti Olimpiji da učestvuju u Ligi šampiona. Klub iz Humske je do prekida regionalnog takmičenja zbog pandemije koronavirusa bio na prvom, Podgoričani na drugom, a Ljubljančani na petom mestu. "Zaobiđeni" su trećeplasirana Crvena zvezda i četvri Mornar.

To se "uklapa" u priče da će crveno-beli i sledeće sezone da budu deo eltinog košarkaškog karavana, a da će Barani da igraju Evrokup. Uskoro ćemo sve da saznamo...

Maxbetsport

Komentari