ZVEZDA IGRA EVROLIGU I NAREDNE SEZONE, HRVATI TVRDE DA JE ODLUKA VEĆ PALA! Partizan i Budućnost ovo neće prihvatiti tek tako!

    foto: Fotoilustracija/KK Crvena Zvezda
    Podeli
  • ZVEZDA IGRA EVROLIGU I NAREDNE SEZONE, HRVATI TVRDE DA JE ODLUKA VEĆ PALA! Partizan i Budućnost ovo neće prihvatiti tek tako!

Odluka o nastavku takmičenja u košarkaškoj Evroligi i Evrokupu najkasnije će biti poznata 24. maja, saopšteno je danas posle video sastanka rukovodstva takmičenja i klubova.

Ako dođe do nastavka, sledi period karantina, ako je potrebno, od 29. maja do 11. juna, potom trening kamp od 12. juna do 2. jula, a tek onda utakmice, bez prisustva publike.

Planirano je da se u Evroligi, gde učestvuje Crvena zvezda, odigraju preostale 54 utakmice regularnog dela sezone, a onda "Fajnal-ejt" u istom gradu, od 4. do 26. jula.

Evrokup, gde učestvuje Partizan, planiran je po istom formatu kao i do sada (četvrtfinale, polufinale i finale) u istoj dvorani od 4. do 17. jula.

Iz Hrvatske, međutim, stiže najava da bi ukoliko se sezona u najjačoj evropskoj ligi obustavi, Crvena zvezda bi postala novi/stari učesnik

Hrvatske Sportske novosti i ističu da će Jadranska liga čekati odluku Evrolige, a ako se obe ne budu igrale, ovaj list piše da bi Zvezda izvesno igrala Evroligu naredne sezone.

- Svaka odluka ABA lige zavisiće od Evrolige. Ako ona donese odluku o nastavku sezone, onda će se nastaviti sa igranjem i u ABA ligi. Ukoliko Evroliga obustavi sezonu, onda se neće nastaviti ni ABA liga. A ako bude tako, onda je vrlo izvesno da će novi/stari evroligaš biti Crvena zvezda, jer će iste ekipe koje su igrale ove sezone, tada zaigrati i sledeću sezonu Evrolige - pišu "Sportske novosti", a prenosi "Žurnal".


Komentari