ZVEZDA JURI ČETVRTU POBEDU U EVROLIGI! Baskonija jeste čvrsta ekipa, ali crveno-beli se uzdaju u Delije i brutalnu odbranu!

    foto: KK Crvena Zvezda
    Podeli
  • ZVEZDA JURI ČETVRTU POBEDU U EVROLIGI! Baskonija jeste čvrsta ekipa, ali crveno-beli se uzdaju u Delije i brutalnu odbranu!

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota izjavio je da u 13. kolu Evrolige protiv Baskonije njegov tim čeka teška utakmica.

Crveno-beli će u 13. kolu Evrolige ugostiti u Beogradu ekipu Baskonije.

"Ovo nam je četvrti susret sa španskim ekipama u ovoj sezoni Evrolige. Kada pažljivije pogledate način na koji su sve te ekipe selektirane, uključujući i Baskoniju, videćete jedan isti format. 'Prepune' ekipe pokrivene na svim pozicijama sa više dobrih igrača. U trenutku kada nas očekuje meč sa njima, zbog te dubine i dugačke klupe, jako je teško predvideti ko je u formi, ko nije, ko će iskočiti i odigrati dobro, a ko ne", rekao je Šakota za klupski sajt.

On je istakao i da je rival nepredvidiv i da će to dodatno otežati posao njegovim košarkašima.

"Njihove ambicije se znaju praktično svake sezone, pa i ove, a to je plasman u plej-of i tako ih treba posmatrati", rekao je trener crveno-belih.

Zvezdin centar Ognjen Kuzmić poručuje da crveno-beli dobrom igrom u odbrani mogu da se nadaju pobedi

"Izuzetno teška liga ove sezone, bukvalno svako svakoga može da dobije. Mi smo pre samo tri nedelje imali skor 2-7, a sada sa tri vezane pobede ušli smo u dobar ritam. Sa druge strane, Baskonija je zabeležila nekoliko poraza, imaju isti skor kao i mi, ali bi bilo neozbiljno da prihvatamo bilo šta osim šansi 50-50 ili ulogu nekakvog favorita u ovoj utakmici. Samo maksimalnom igrom, čvrstom odbranom koja nam je donela dosta dobrog u Evroligi, mi možemo da se nadamo da ćemo ih pobediti. Taj pristup ne važi samo za ovu utakmicu, već za svaku, jer vidimo rezultate u Evroligi ove godine. Šta je više iznenađenje...", rekao je Kuzmić za klupski sajt.

Centar Zvezde rekao je da će podrška navijača i ovom susretu biti značajna.

Kuzmić se osvrnuo i na kvalitete Baskonije.

"Odlična ekipa, trener Perasović dobro poznaje i grad i klub, sada imaju nekoliko lošijih rezultata. Šengelija je tu već dugo igra dobro, doveli su Henrija i Šildsa, Stauskasa pravo iz NBA lige, Erik je osvojio Evrokup sa Darušafakom. Dip i Fal visoki, odlični skakači, Džening je takođe tu već dve i po sezone. Dobra, iskusna, fizički jaka ekipa protiv koje moraš pošteno da zaradiš pobedu,“ zaključio je Kuzmić.

Meč između košarkasa Crvene zvezde i Baskonije igra se od 19 sati "Štark Areni".

Mediji/Teleks.info

Komentari