ZVEZDA KIDA, U MNOGO ČEMU JE NAJBOLA U EVROLIGI! RADONJIN RUKOPIS SE VIDI IZ AVIONA! Crveno-beli mogu još puno toga da poprave, pre svega napad!

    foto: KK CZ
    Podeli
  • ZVEZDA KIDA, U MNOGO ČEMU JE NAJBOLA U EVROLIGI! RADONJIN RUKOPIS SE VIDI IZ AVIONA! Crveno-beli mogu još puno toga da poprave, pre svega napad!

Tri meča – dve pobede. Odličan start Crvene zvezde u Evroligi. Verovatno i nestvarno dobar, s obzirom na silne probleme s povredama igrača, koji su pratili crveno-bele od početka priprema. Četa trenera Dejana Radonjića u najjačem sastavu nije odigrala nijedan meč, praktično od povrede Erona Vajta, 11. septembra, u meču sa Panatinaikosom, na turniru u Minhenu.

Ipak, uspevaju Beograđani da se nose s protivnicima. Malo je nedostajalo da slave i na startu, u Istanbulu, protiv Fenerbahčea, ali i ovako je odlično. Zvezda je trenutno na petom mestu.

Na ovom uzorku od tri utakmice crveno-beli su u nekim parametrima pri vrhu, a u jednom na vrhu Evrolige. Lideri su po broju primljenih poena. Vidi se rukopis šefa struke…

Zvezda i Olimpijakos su do sada primili najmanje poena. Protivnici su im ubacili po 185 poena ili u proseku 61.66. Nijedna više ekipa nije u tri meča primila manje od 200 poena!

U ukupnom broju skokova Zvezda je treća, sa ukupno 113 skokova ili 37.67 u proseku. Ispred nje su Real (116, 38,67) i Baskonija (121, 40,33). Po ofanzivnim skokovima je četvrta (36 ukupno), a šesta u defanzivnim skokovima (77). Na četvrtom mestu po broju ofanzivnih skokova je Luka Mitrović (9), a ispred njega su Tavares (Real, 10), Buker (Fenerbahče, 11) i Sikma (Alba, 12).

Trenutno je klub s Malog Kalemegdana četvrta ekipa Evrolige u šutu za dva poena – 54,39% (62/114). Prvi je Asvel (67/112, 59,82%) Ako prorade i trojke… U tom segmentu je Zvezda na začelju, na 18. mestu – 17 pogođenih trojki iz 64 pokušaja (26,56%).

Plej Crvene zvezde Nejt Volters deli četvrto mesto asistenata Evrolige. Zajedno sa Džejsonom Grendžerom zabeležio je 15 asistencija (5.00 u proseku). Najuspešniji je Larkin (19, 6,33 prosečno). Inače, Volters je ukupno imao samo tri izgubljene lopte, dve protiv Fenerbahčea i jednu u meču s Makabijem. Protiv Žalgirisa je ta kolona pored njegovog imena ostala prazna! Za sada Amerikanac predstavlja, uz Kalinića i Mitrovića, najvažniju kariku u igri beogradskog kluba.

Kad smo kod Kalinića… Vođa Crvene zvezde je do sada proveo 100,43 minuta na terenu i po tom parametru je treći na listi igrača Evrolige. Ispred njega su Rokas Giedraitis (Baskonija, 101,32) i Lorenco Braun (Uniks, 103,19). Pitanje je koliko dugo Kalinić može da izdrži u ovom tempu, mada za sada ne deluje da ima ikakve probleme zbog velike minutaže.

Napad može daleko bolje. To je ono što daje dodatni optimizam u nastavku takmičenju. Trenutno su crveno-beli na 15. mestu, sa ukupno 205 poena, odnosno 68,33 poena u proseku. Najbolja je Barselona sa 85.00, a na osmom mestu je Panatinaikos – 77.67. Jasno je da kad Ivanović, Dobrić i Holins “nameste” ruke, uz dovođenje centra iz NBA i povratak povređenih igrača, napad crveno-beli biće sigurno efikasniji. Tada neće morati odbrana da “porađa” trijumfe…

Maxbetsport

Komentari