ZVEZDA MOŽE NA FAJNAL-FOR, legendarni srpski treneri i osvajač pet Evroliga oduševljen crveno-belima!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • ZVEZDA MOŽE NA FAJNAL-FOR, legendarni srpski treneri i osvajač pet Evroliga oduševljen crveno-belima!

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, legendarni košarkaški trener Božidar Maljković smatra da Crvena zvezda ima jednu od najboljih ekipa u Evroligi, i svim srcem navija da se crveno-beli plasiraju na fajnal-for!

- Zvezda ima odličan tim, ja ne vidim da u Evropi ima mnogo ekipa koje su bolje od njih u ovom trenutku. To sam rekao i pre, kad su izgubili od Primorske u Superkupu u Zagrebu. Jugoplastika je u moje vreme, kad sam sedeo na klupi tog kluba, izgubila utakmicu od IMT, a posle smo dva dana bili smo bolji od Denver Nagetsa, koji su tada bili najofanzinija ekipa u NBA - ocenio je Maljković za Kurir.

Na pitanje koji su dometi Tomićevog tima i sme li se razmišljati o samoj završnici Evrolige, odgovara:

- Ja i želim fajnal-for, ali ne sme da bude euforije. Po meni, Zvezda ima bolji tim od prošle godine, pre svega mislim skakački. Mi u Srbiji na osnovu jedne ili dve utakmice donosimo definicije i prognoze, a treba ostaviti meteorolozima da se bave time. Dajte da sačekamo još, što se mene tiče, ja kao stari zvezdaš želim plasman u samu završnicu Evrolige. Teško da će neki tim iz regionalnog takmičenja moći da parira crveno-belima. - U ABA ligi su dominantni, to je s jedne strane lepo čuti, a s druge vrlo opasno, jer je to motiv za druge timove. Oni će pokušati sve da pobede Zvezdu. Košarka ne trpi 100 odsto angažovanosti, u svaki meč moraš da uložiš 120 odsto, inače gubiš - zaključio je Maljković.

Komentari