ZVEZDA U EVROLIGI I SLEDEĆE SEZONE, PARTIZAN UZALUD NAJBOLJI TIM EVROKUPA! Sudbonosni sastanak posle koga će sve biti jasno!

    foto: ABA
    Podeli
  • ZVEZDA U EVROLIGI I SLEDEĆE SEZONE, PARTIZAN UZALUD NAJBOLJI TIM EVROKUPA! Sudbonosni sastanak posle koga će sve biti jasno!

Danas je "sudbonosan" sastanak posle koga će biti poznata sudbina takmičenja u Evroligi i Evrokupu, a jedna od realnih opcija je da ona zbog pandemije korona virusa ne budu završena.

To bi značilo da evropski kupovi ostaju bez prvaka za sezonu 2019/20, dok bi i u narednoj isti timovi učestvovali u njima.

Ukoliko do ovakvog raspleta dođe, svakako bi najveći gubitnik bio istanbulski Efes, koji je do prekida bio dominantan u Evroligi (24-4), a Turci su najzainteresovaniji da se sudbina evropskog šampiona reši na parketu. Što se tiče Evrokupa, Partizan bi bio veliki "tragičar", kao tim koji je obezbedio najbolju polaznu poziciju pred četvrtfinalne borbe.

Naravno, ovakva odluka Evrolige, znatno bi umanjila značaj potencijalnog doigravanja u ABA ligi, jer je svakako najveći ulog za koji se timovi u regionu bore - A licenca, koja nudi plasman u elitno takmičenje

SD

Komentari