ACO PETROVIĆ: PLAŠIM SE SITUACIJE U SAD, TAMO ĆE SE TEK ZAKUVATI! Čelnici MOK “zabijaju glavu u pesak kao nojevi”!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ACO PETROVIĆ: PLAŠIM SE SITUACIJE U SAD, TAMO ĆE SE TEK ZAKUVATI! Čelnici MOK “zabijaju glavu u pesak kao nojevi”!

Hrvatski trener Aleksandar Aco Petrović je u Zagrebu. Vratio se pre desetak dana iz Brazila, a pitanje je kada će ponovo put Južne Amerike jer je kriza oko koronavirusa eskalirala.

“Kao i svi ostali obavljam ovih dana samo ono najosnovnije. Jednostavno je došlo takvo vreme da svi moramo ostati unutar naših malih zajednica i čekati da ova pošast prođe. Čekaju nas teške nedelje i meseci, a s obzirom da sam donedavno bio u SAD, mislim da će se tamo stvari zakuvati tek kada se u Evropi situacija bude stabilizovala. Posebno me strah situacije u SAD, mislim da tamo ne percipiraju ozbiljnost stanja, a i njihov sistem javnog zdravstva nije kao evropski”, rekao je selektor Brazila za Sportske Novosti.

Petrović je jedan od onih koji je trebalo da ima vruće i radno sportsko leto. Brazil je pod njegovim vodstvom trebalo da učestvuje na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Splitu od 23. do 28. juna, ali je održavanje kvalifikacija pod velikim znakom pitanja.

“Odmah ću reći ono što mislim, a to je da je u startu napravljena velika, ogromna greška. Ljudi koji odgovaraju za najveću svetsku sportsku manifestaciju, a Olimpijske igre su upravo to, trebalo je prvi da preuzmu odgovornost, izađu pred javnost i kažu da otkazuju Igre. Kao što je to učinila UEFA kada je Evropsko prvenstvo u pitanju”, istakao je Petrović i nastavio:

“Na taj način bi se svim ostalim sportovima, govorim sada to iz perspektive košarke, omogućili da rukovode krizom na najbolji mogući način. Da se NBA sezona nastavi kad se za to steknu uslovi. Da li će to biti u julu, avgustu ili septembru, iz ove perspektive je potpuno nevažno. Ovako, svi znamo, ili reći ovako, svako ko racionalno razmišlja, zna da se Igre neće održati, tačnije rečeno da se ne mogu održati. Sve ostalo je nojevsko zabijanje glave u pesak. Ne želim uopšte da razmišljam kakav nas scenario očekuje kada virus za nekoliko meseci zahvati Ameriku, kada se preseli u Afriku…”.

SK

Komentari