ARGENTINA?! IGRAJU SA TRI BEKA, BIJU, PRLJAVI SU I NIKAD NE ODUSTAJU! Orlovi će morati biti na 100 odsto ako hoće polufinale sa Amerima!

    foto: FIBA
    Podeli
  • ARGENTINA?! IGRAJU SA TRI BEKA, BIJU, PRLJAVI SU I NIKAD NE ODUSTAJU! Orlovi će morati biti na 100 odsto ako hoće polufinale sa Amerima!

Košarkaška reprezentacija Srbije porazom se oprostila od druge faze Mundobasketa u Kini, pa će sa drugog mesta grupe J u četvrtfinale gde je čeka Argentina (utorak u 13 sati).

Šta nas očekuje u meču protiv Gaučosa, kao i da li Argentinci mogu da naude Orlovima pitanje je koje muči sve poklonike igre pod obručevima u Srbiji!

Šta reći za Argentinu. I dalje je tu legendarni Luis Skola, pa i pored godina kojih ima 39, treba očekivati ozbiljne probleme u reketu.

Ostali su manje više delom iz Evrope (Real Madrid i Baskonija), dok je većina košarkaša i dalje u domaćem prvenstvu.

To svakako ne umanjuje kvalitet reprezentacije koja je na gotovo svakom planetarnom turniru jedan od pretendenata za neko od tri postolja.

Prosečna starost "gaučosa" je 27 godina, a visina 196 centimetara, dok pored Skole treba obratiti posebnu pažnju na Fakunda Kampaca iz Reala, Nikolasa Laprovitolu iz Huventuda, ali i Luku Vildozu, Agustina Afara...


Krilo Srbije Vladimir Lučić je u tri reči sabrao šta misli o Argentincima".

"Oni imaju energiju, karakter... Biće teško!".

S druge strane, plej orlova Vasilije Micić podseća das mo sa rivalpm iz Južne Amerike, odigrai mnogo zanimljivih mečeva u prošlosti.

"Prljavi su Argentinci, igraju sa tri beka, treba da se ohlade glave i da se motivišemo. Lako smo dobijali dosadašnje utakmice i zato smo možda ušli lakše i mekše protiv Španije", poručuje on.

Teleks.info/Direktno

Komentari