BRAVO DEVOJKE! FANATIČNA ODBRANA I RAFALNA PALJBA - SRBIJA JE U POLUFINALU EP! Neka se spreme Špankinje, još dve pobede i istorija!

    foto: KSS
    Podeli
  • BRAVO DEVOJKE! FANATIČNA ODBRANA I RAFALNA PALJBA - SRBIJA JE U POLUFINALU EP! Neka se spreme Špankinje, još dve pobede i istorija!

Košarkašice Srbije ubedljivo su savladale Švedsku 87:49 i plasirale se u polufinale Evropskog prvenstva u Beogradu. Angažovana odbrana i precizan šut za tri poena poslale su ekipu Marine Maljković u borbu za medalje, ali i na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju. Protivnik u polufinalu je selekcija Španije, a meč je na programu u subotu.

Košarkašice Srbije održale su Šveđankama pravi mali čas košarke, potpuno deklasirale protivnice i plasirale se u polufinale Evropskog prvenstva. Švedska

Sam početak meča ukazivao je na pravu katastrofu Šveđanki. Srbija je povela sa 7:0 za samo 100 sekundi igre i kao da su već tada šokirale rivalke i pokazale da u "Štark areni" može biti samo jedan gazda.

Ana Dabović vukla je ekipu u napadu, Sonja Petrović i Aleksandra Crvendakić u odbrani, pa su Šveđanke bile bez ikakvog rešenja.

Prednost izabranica Marine Maljković podizala se iz minuta u minut. Odbrana nije popuštala, dok su u napadu "sevale" trojke iz svih oružja.

Srpske košarkašice trojke su šutirale neverovatnih 13/25, što je u kombinaciji sa fanatičnom odbranom bio savršen recept za uspeh i ubedljivu pobedu.

Publika u beogradskoj areni uživala je u, na trenutke, atraktivnoj igri srpskih košarkašica, koje su potpuno zasluženo našle svoje mesto među četiri najbolje ekipa na kontinentu, ali i na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju.

Ana Dabović bila je najefikasnija na meču sa 19 poena, Aleksandra Crvendakić i Jelena Bruks dodale su po 11, dok je Saša Čađo postigla deset.

Na drugoj strani istakla se Frida Eldebrink sa 12 poena, dok je Amanda Zahui uz devet poena imala i deset skokova.

Protivnik Srbiji u polufinalu biće selekcija Španije, a taj meč na programu je u subotu.

U drugom polufinalu sastaće se Francuska i Velika Britanija.

RTS


Komentari