ČLAN ORLOVA OBJASNIO HRVATIMA ZAŠTO JE SRBIJA ZA NJIH KOŠARKAŠKI DŽIN! Vaše igrače kao da ne zanima reprezentacija

    Podeli
  • ČLAN ORLOVA OBJASNIO HRVATIMA ZAŠTO JE SRBIJA ZA NJIH KOŠARKAŠKI DŽIN! Vaše igrače kao da ne zanima reprezentacija

Srpski košarkaš Ilija Đoković izazvao je veliku pažnju u regionu dolaskom u Split. On će sledeće sezone predvoditi nekadašnjeg trostrukog šampiona Evrope, zbog čega je i sam ponosan.

U intervjuu za "Index.hr" je opisao kako je došlo do ovog transfera.

"Kontakt je postojao već neko vreme. Ljudi iz kluba su me nekoliko puta zvali, uveravali su me da sam im potreban i tada sam prelomio. Osetio sam iskrenu želju kod njih da me zaista žele. Mislim da je ovo korak napred u mojoj karijeri i siguran sam da sam doneo pravu odluku", rekao je Đoković.

Potvrdio je da dobro zna u kakav klub je došao.

"Naravno da znam. Video sam na Gripama i mural posvećen toj šampionskoj generaciji, a gledao sam snimke i čitao sam puno o njima. Bez brige, jako dobro znam u kakav sam klub stigao".

Zanimljivo je bilo kada su ga hrvatske kolege pitale da objasni zbog čega tamošnja reprezentacija ne beleži dobre rezultate.

"Mislim da je sve stvar glave, ništa drugo. Vaša košarka mi se čini jako slična našem fudbalu. Možda ću sad ispasti kontroverzan, ali kao da vaše igrače dolazak u reprezentaciju ne zanima i kao da su tu došli kako bi samo odradili obavezu. Zaista ne vidim nikakvo drugo objašnjenje jer imate fantastičnu reprezentaciju".

Izneo je i svoje viđenje košarke. opisavši da je ona u Srbiji borba za bolji život.

"Pretpostavljam da ni u Hrvatskoj situacija nije bajna, ali u Srbiji je stanje katastrofalno kad pričamo o novcu. Ko se odlučio igrati košarku za život, mora biti spreman da nema zezanja i da mu o tome zavisi gola egzistencija. Imaš dve opcije - ili ćeš raditi na traci i životariti ili ćeš igrati košarku. Treće opcije nema. Od malih nogu sam shvatio da mi nema druge nego da ginem na terenu i da nikad i nikome neću dozvoliti da me gazi. Da ispred mene izađe Nando de Kolo, neću mu priznati da je bolji dok to ne dokaže na parketu. Nama je košarka u genima, s njom se ne šalimo i taj karakter nam je usađen od malena. Košarka u Srbiji predstavlja borbu za bolji život", podvukao je Đoković.

Novosti.rs

Komentari