CRNO BELI DOVELI ZAMENU ZA VANJU MARINKOVIĆA, TO JE LETONC PEJNERS! Igrao je u Lietkabelisu, PAOK, Ventspilsu, Mikolajivu, Rigi i Latvijusu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • CRNO BELI DOVELI ZAMENU ZA VANJU MARINKOVIĆA, TO JE LETONC PEJNERS! Igrao je u Lietkabelisu, PAOK, Ventspilsu, Mikolajivu, Rigi i Latvijusu!

Košarkaški klub Partizan dobio je novo pojačanje. Žanis Pejners, koji je protekle sezone nastupao za Darušafaku, potpisao je ugovor sa crno-belima.

Letonski košarkaš, koji igra na pozicijama beka i krila, je pre dolaska u Beograd igrao u Lietkabelisu, PAOK, Ventspilsu, Mikolajivu, Rigi i Latvijus Univerzitetu.

Na Evropskim prvenstvima koja su održana 2015. i 2017. godine nastupao je u dresu Letonije, a tokom svoje karijere nalazio se i na suprotnoj strani crno-belih. U utakmici FIBA Liga šampiona, Pejners je igrajući za PAOK, bio akter tog dvomeča.

Podsetimo, Vanja Marinkovićje na pragu prelaska iz Partizana u Valensiju. To javlja novinar specijalizovanog portala "Eurohoops" Nikos Varlas.

Taj portal je potvrdio informaciju da je Vanja na pomolu odlaska iz Partizana posle šest godina provedenih u klubu, te usput "eliminisao" Unikahu iz trke za 22-godišnjim bekom.

Marinković je celu profesionalnu karijeru proveo igrajući za Partizan, sa kojim je osvojio jednu titulu šampiona Srbije (2014) i dve titule Kupa Radivoja Koraća (2018, 2019).

Momak čija prava u NBA ligi imaju Sakramento Kingsi prethodne sezone je beležio 11,7 poena po utakmici igrajući u regionalnim i domaćim takmičenjima, kao i u Evrokupu.

Teleks.info

Komentari