DANILOVIĆU DA TE ČUJEMO, KO JE NOVI SELEKTOR SRBIJE?! Svi čekamo odluku i nadamo se da su to Obradović ili Kokoškov!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • DANILOVIĆU DA TE ČUJEMO, KO JE NOVI SELEKTOR SRBIJE?! Svi čekamo odluku i nadamo se da su to Obradović ili Kokoškov!

Nadali smo se svetskom zlatu i plasmanu na Olimpijske igre, ali nažalost ''Orlovi'' nisu uspeli da ostvare cilj, na kraju su zauzeli peto mesto, posle čega je selektor Saša Đorđević odlučio da se povuče.

Po povratku iz Kine, polovinom septembra, prvi čovek KSS Predrag Danilović je najavio da se u narednih mesec-dva može očekivati izbor novog selektora košarkaške reprezentacije Srbije.

Poručio je tada da ne treba ništa preko kolena presecati.

Sada je već početak novembra, a nekih novih konkretnih informacija na tu temu i dalje nema, osim onih početnih da bi na klupu ''Orlova'' mogli da stignu Saša Obradović ili Igor Kokoškov, mada to neće biti lako izvesti zbog njihovih obaveza u Monaku, odnosno Sakramentu.

Predrag Danilović će se u ponedeljak na konferenciji za medije obratiti javnosti povodom početka kvalifikacija za EP u ženskoj konkurenciji, pa možda tada bude nešto jasnije, bar oko krajnjeg roka za izbor selektora

Kad bi se košarkaška javnost pitala onda bi izbor pao na dva imena - Igor Kokoškov I Saša Obradović.

Kokoškov je čovek koji je sa selekcijom Slovenije pobedio Srbiju u finalu EP 2017, a koji je pre toga uspešno radio u selekciji Gruzije. U periodu od 2004. do 2005. asistirao je Željku Obradoviću u reprezentaciji Srbije i Crne Gore. Kokoškov je prošle sezone debitovao kao glavni trener u NBA ligi i tako postao prvi neamerički stručnjak na čelu nekog tima, a nedavno je dobio posao u stručnom štabu Sakramenta.

Četrdesetsedmogodišnji Kokoškov je karijeru počeo u OKK Beogradu, kasnije je radio i sa mlađim kategorijama Partizana, a u SAD je već dve decenije. Kingsi će mu biti sedmi klub u kojem će obavljati posao asistenta trenera.

Kokoškov je i 2013. bio među nakdidatima za selektora Srbije, ali je tada izabran Đorđević.

Saša Obradović je posle sjajne igračke karijere podjednako uspešan i kao trener. Radio je u Nemačkoj, Ukrajini, Rusiji i Francuskoj i u svim zemljama osim u poslednje navedenoj osvajao je trofeje. Prošle godine proglašen je i za najboljeg trenera u Evrokupu.

Pedesetogodišnji Obradović bi svakako bio dobro i dugoročno rešenje, ali je pitanje kakvi su mu planovi u ovom trenutku. Od februara ove godine je na klupi Monaka i sa timom iz Kneževine imao velike planove.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je sedam medalja - četiri zlata na EP i jedno na SP, bronzu na EP i srebro na OI.

Teeće ime koje se pominje je Aleksandar. On je najbolje rezultate imao je u Sloveniji, gde je sa Krkom potpuno preuzeo dominaciju od ljubljanske Olimpije.

U timu iz Novog Mesta je u dva navrata ukupno proveo četiri sezone (2009-2011. i 2013-15), a radio je još u Beovuku, Partizanu (asistent), Minesoti (asistent), Olimpiji, Lijetuvos Ritasu, Partizanu, Budućnosti i reprezentaciji Makedonije.

U sezoni 2017/18. sa podrogičkom Budućnošću osvojio je ABA ligu i crnogorskom prvaku obezbedio istorisjki plasman u Evroligu. Izumeđu ostalog, u vitrinama imao i trofej FIBA Čelendž kup 2011.

Teleks.info/Mediji

Komentari