E, TO JE PITANJE! Šta će nam pravilo o broju stranaca ako im dajete srpsko državljanstvo? BIVŠI IGRAČ ZVEZDE I PARTIZANA razobličio KSS

    foto: KK Crvena Zvezda/ABA
    Podeli
  • E, TO JE PITANJE! Šta će nam pravilo o broju stranaca ako im dajete srpsko državljanstvo? BIVŠI IGRAČ ZVEZDE I PARTIZANA razobličio KSS

Sedmica u kojoj se najavljuje Kup Radivoja Koraća uvek nam donese iste vesti. Partizan i Crvena zvezda koji imaju najveći broj stranaca moraju ili da se odreknu nekoga ili da predaju dokumenta za dobijanje srpskog pasoša.

U predvečerje takmičenja u Nišu, u Crvenoj zvezdi je Kevin Panter dobio srpski pasoš i tako postao „naš”. Pored njega u crveno-belom dresu, odranije srpski pasoš ima i Čarls Dženkins.

U redovima Partizana naturalizovan je Markus Pejdž, a danas se moglo čuti da su papiri podneti za ljubimca „grobara” Vila Mozlija. Ipak, kasnije su se u košarkaškim krugovima čule i informacije da Nemanja Gordić neće moći da igra u Nišu, pa da onda nema potrebe da Mozli postane Srbin.

Milan Dozet, bivši igrač „večitih” na društvenim mrežama je pitao baš ono o čemu svi koji prate magičnu igru pod koševima pitaju:

- U čemu je poenta pravila o broju stranaca ako strancima dajete naše državljanstvo? Ili ne valja pravili ili ne valja država... - napisao je Dozet.

I zaista, prema propozicijama u ekipi mogu da se nađu četvorica stranaca. I ako je već to pravilo uvedeno zašto se krši iz godine u godinu? I to pred takmičenje, na kojem osvajanje pehara, osim prestiža, ne donosi apsolutno ništa?

Blic

Komentari