(FOTO) IMAMO NOVOG SVETSKOG PRVAKA! Španija razbila Argentinu i OSVOJILA ZLATNU MEDALJU!

    Podeli
  • (FOTO) IMAMO NOVOG SVETSKOG PRVAKA! Španija razbila Argentinu i OSVOJILA ZLATNU MEDALJU!

Košarkaška reprezentacija Španije osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Kini, pošto su u finalnom meču savladali Argentinu rezultatom 95:75 (23:14, 20:17, 23:16, 29:28)!

Zasluženo, tu nema dileme!!! Jer - Furija rivalu nijednom nije dozvolila da povede na meču, dok su tokom svih 40 minuta igrali vrhunsku odbranu. Pogotovo na Luisu Skoli koji je svoje prve poene ubacio u 27. minutu, i to sa linije za slobodna bacanja.

Fiba.basketball

Iz igre smo ga videli tek na polovini poslednje deonice, dok je pri rezultatu 80:68 za Špance mogao da odvede meč u neku neizvesnost da je pogodio trojku. Ali - ovo nije bio njegov dan! Samo osam poena, na kraju.

Bio je ovo 100. meč Španije na SP i trenutno na svom kontu imaju 71 pobedu i 29 poraza. Inače su jedina evropska selekcija koja je stigla do pomenute cifre. Ispred su samo još SAD, Kanada i Brazil.

Španij je ovo druga titula svetskog prvaka s obzirom na to da su i 2006. bili zlatni, dok je Argentina izgubila još jedno. Poslednji put 2002. od Jugoslavije u Indijanapolisu, a vredi pomenuti da su davne 1950. bili šampioni sveta.

Fiba.basketball

Furija je već na početku meča bila dvocifreni, sredinom druge deonice su imali +15, da bi u trećoj četvrtini ta prednost narasla i na +22. Najčešće je varirala između 12 i 20 poena viška - uprkos tome što je Argentina imala dva opasna naleta u poslednjih pet minuta.

Rubio je sa 20 poena bio najefikasniji u redovima Španije! Ljulj je ubacio 15, Gasol 14, Fernandez 11 poena i 10 skokova, a isto toliko poena imali su i Huančo i Vili Ernangomez.

Dek je sa 24 bio najefikasniji u redovima Argentine, dok je Laprovitola dodao 17. Jedino je još Kampaco sa 11 bio dvocifren.

Teleks.info

Komentari