(FOTO) RISTIĆ JASAN, NOVI UGOVOR ILI ODLAZIM! Dušan razbija u Astani, sada je na potezu Čović! ODLAZAK U VTB BIO JE PRAVI POTEZ!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (FOTO) RISTIĆ JASAN, NOVI UGOVOR ILI ODLAZIM! Dušan razbija u Astani, sada je na potezu Čović! ODLAZAK U VTB BIO JE PRAVI POTEZ!

Centar Astane na pozajmici iz Crvene zvezde Dušan Ristić govorio je za američke medije u opširnom intervjuu o svojoj karijeri i budućim potezima.

Ristić je četiri godine proveo u Americi, gde je igrao za Arizon u kojoj je bio jedan od najboljih igrača na Univerzitetu, da bi 2018. odabrao da se vrati u Crvenu zvezdu, gde je i ponikao.

– Crvena zvezda je najbolji tim u Srbiji i jedan od najjačih u Evropi. Prva sezona tamo mi je bila uspešna. Osvojili smo mnogo trofeja, imali mnogo uspeha i igrao sam sa nekim sjajnim igračima. Na kraju smo se kvalifikovali za Evroligu koja je najjače takmičenje na kontinentu. Tada su me ljudi iz kluba pozvali i rekli mi da su na moju poziciju doveli dvojicu igrača sa NBA iskustvom. Da sam ostao u Zvezdi, ne bih igrao mnogo – otkriva Ristić.

Kako nije želeo da bude epizodista, klub i on su našli najbolji način za sve – pozajmica.

– Razmišljao sam šta je najbolje za moju karijeru. Nisam hteo da ostanem iako je u klubu bila dobra situacija. Imao sam prilično dobar ugovor i bilo bi lepo da sam zaigrao u Evroligi. Ali nisam bio zadovoljan namenjenom ulogom u timu i kako bi ona dugoročno uticala na mene. Najvažnija stvar za igrača u Evropi je da igra na visokom nivou i da ima minutažu i bitnu ulogu. Posle nekog vremena razmišljanja i konsultacija sa najbližima, odlučio sam da napustim Zvezdu i odabrao sam Astanu. Očigledno je da je Astana slabiji tim po kvalitetu od Crvene zvezde, ali igra u jačoj ligi. Regionalna VTB liga je uz špansku ligu verovatno najjača u Evropi. Imao sam priliku da igram protiv nekih od najboljih igrača sveta koji nisu članovi NBA lige – rekao je Ristić.

SD


Komentari