FRANCIZIMA BRONZA, BUMERSI ISPUSTILI 15 POENA PREDNOSTI! Meč prelomio sjajni Albisi koji je postigao odlučujuće "trojke"!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • FRANCIZIMA BRONZA, BUMERSI ISPUSTILI 15 POENA PREDNOSTI! Meč prelomio sjajni Albisi koji je postigao odlučujuće "trojke"!

Košarkaška reprezentacija Francuske osvoijla je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Kini, pošto je u meču za treće mesto pobedila Australiju 67:59 (11:16, 10:14, 21:16, 25:13).

Australija je vodila skoro ceo meč, ali su Francuzi iskoristili iskustvo na velikim takmičenjima, vratili se u igru i i uspeli da dođu do druge bronze na Mundobasketu.

Igrač odluke bio je Endriju Albisi sa tri postignute trojke u četvrtoj četrvrtini.

"Bumersi" su bili u vođstvu tokom tri četvrtine, u jednom trenutku imali i 15 poena prednosti, a Francuska je prvi put povela početkom poslednje deonice, 47:46.

Ekipe su se u poslednjoj četvrtini smenjivale u vođstvu, kada je na scenu stupio sjani Albisi koji je postigao odlučujuće "trojke" posle čega su "trikolori" rutinski sačuvali prednost i priveli meč kraju.

Do bronzanog odličja Francusku je predvodio Nando De Kolo sa 19 poena, dok je Evan Furnije dodao tri poena manje. Na sreću "trikolora", bleda partija Rudija Gobera (dva poena i četiri skoka) nije uticalana osvajanje trećeg mesta.

U timu Australije najefikasniji je bio Džo Ingles sa 17 koševa, a Pati Mils je ubacio 15.

RTS/Teleks.info

Komentari