GROBARI U TRANSU, OČEKUJE SE KAPITALNO POJAČANJE! Svi su izgledi da je to Gaudlok! PARTIZAN MELJE NA PRIPREMAMA!

    foto: KK Partizan/ABA
    Podeli
  • GROBARI U TRANSU, OČEKUJE SE KAPITALNO POJAČANJE! Svi su izgledi da je to Gaudlok! PARTIZAN MELJE NA PRIPREMAMA!

Crno-beli su ovog leta značajno izmenili sastav, koji će u narednoj sezoni imati mnogo veće, šampionske i evroligaške ambicije.

Uglavnom su ovog leta pojačanja stizala iz inostranstva, ali to neće biti sve - Partizan želi još jednog stranca, i to na bekovskim pozicijama.

Prethodnih dana spekulisalo se da bi to mogao da bude Endrju Gaudlok, nekadašnji as Fenerbahčea, Makabija, Milana, koji je poslednji angažman imao u Kini, u Šandong Golden Starsima.

Da se zaista pregovara sa Gaudlokom, potvrdio je i prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović u drugom delu intervjua za ''Espreso''.

Ipak, konačnu odluku doneće stručni štab, jer ima i drugih opcija.

''Očekuje se uskoro dolazak, videćemo koga. Pregovaramo i s Gaudlokovim menadžerom, ali i s menadžerima drugih igrača.

Moramo biti oprezni i pametni.

Za tu poziciju imamo budžet koji je planiran, ne smemo da dođemo u situaciju da s bilo kim od igrača potpišemo ugovor, a da pravimo pauzu, gde on neće moći moći da igra. Ne govorim samo o njemu, nego i o ostalim igračima koji su nam ponuđeni.

Kao što smo napravili pametne transfere, bez obzira na pritiske koje smo imali od strane javnosti i od strane naših navijača da što pre završimo prelazni rok. Ako hoćemo rezultate, moramo da radimo temeljno, moramo da radimo pametno i da pametno planiramo'', poručio je Mijailović.

Deluje da predsednik Partizana nije zabrinut što 31-godišnji Gaudlok važi za igrača koji ''troši'' mnogo lopti.

''Gaudlok je igrač, ne evropskih ekipa, nego igrač koji je igrao po Americi, ceo život je proveo igrajući košarku na najvišem nivou, glupo je govoriti o njegovim kvalitetima. On je ozbiljan ofanzivac, imao to što ima od kvaliteta. Ako se poklope kockice potpisaćemo ugovor s njim, ako se ne poklope, tražićemo dalje'', naglasio je on.

Mijailović je izrazio nadu da će kapiten Novica Veličković odigrati i sledeću sezonu u dresu Partizana, sledi razgovor sa njegovim menadžerom.

''Može još puno dece da se rodi u Srbiji, ali teško da će se uskoro roditi novi Novica Veličković. On stvarno voli ovaj klub, srcem radi to što radi'', poručuje Mijailović.

Otkrio je i koje su bile neostvarene želje ovog leta, osim Dragana Milosavljevića, o kome je Andrea Trinkijeri ranije već govorio.

''I Mačvan i Raduljica, oni su kontaktirani, ali ljudi imaju neke svoje planove. Mi smo stvarno imali želju da to uradimo. Nekad potpišete ugovor s domaćim igračem i tržišno ga platite nešto više zato što je srpski igrač, jer oni dodatno motivišu publiku, jer to je Partizanov trend koji je prepoznat u javnosti.

Ali ovo što smo sad učinili, pa nije bilo drugog izbora. I nemamo 15 stranaca. Prošle godine ih je bilo čini mi se 6, ove godine je jedan više'', dodao je Mijailović.

Crno-beli briljiraju u pripremnom periodu. Posle Makabija, na turniru u Vloclavleku pala Arka iz Gdinje, učesnik Evrokupa.

Naročito je impresivno to što su crno-beli do prednosti od 33 poena stigli za samo 30 minuta igre.

Rade Zagorac pružio je još jednu odličnu partiju i bio najefikasniji u Partizanu sa 20 poena.

Mediji/Teleks.info

Komentari