HRVATI TRAŽE PARE NAZAD, DANILOVIĆ I EKIPA SE ZA SADA NE OGLAŠAVAJU! Košarka u velikom problem, niko ne zna šta će biti!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • HRVATI TRAŽE PARE NAZAD, DANILOVIĆ I EKIPA SE ZA SADA NE OGLAŠAVAJU! Košarka u velikom problem, niko ne zna šta će biti!

Nema Olimpijskih igara ov godine, a samim tim ni kvalifikacionih turnira u košarci. Domaćini su između ostalih Split i Beograd. Naši zapadni susedi su već zakukali zbog odlaganja, dok iz

Hrvatska vlada je u domaćinstvo turnira uložila 2,6 miliona švajcarskih franaka, HKS je uložio 25.000, a kako je Savez već počeo s pripremama za turnir, nastali su i dodatni troškovi.

Za hrvatske medije je o ovoj komplikovanoj situaciji pričao predsednik HKS-a Stojko Vranković.

- Totalni haos. Niko ne zna šta će biti. Samo znam da nam uloženi novac moraju vratiti. Turnir u Splitu je bio dogovoren za ovo leto, ne za iduće. Uostalom, ne znam kako bi iduće godine to i bilo moguće zbog prenatrpanosti rasporeda. Iduće godine nas čekaju Evrobasket i Olimpijske igre. Ne vidim kako bi se mogao održati kvalifikacioni turnir. Takav turnir traje šest dana, a tome moramo pridodati i pripreme koje traju minimalno desetak dana. Ne vidim način da se otvori rupa u rasporedu - rekao je Stojko za portal Index.hr.

Čelnici KSS-a su daleko odgovorniji i ne žele da u ovom delikatnom mometnu pričaju o parama.

SD

Komentari