HRVATSKA NEMA ŠTA DA TRAŽI PROTIV SRBIJE, MONOGO SU BOLJI... Kruno Simon iskren, Srbi imaju imaju MVP NBA, Evrolige i Evrokupa...

    foto: KSS/FIBA
    Podeli
  • HRVATSKA NEMA ŠTA DA TRAŽI PROTIV SRBIJE, MONOGO SU BOLJI... Kruno Simon iskren, Srbi imaju imaju MVP NBA, Evrolige i Evrokupa...

Hrvatski košarkaš Hrvat Krunoslav Simon govorio je o stanju i problemima u košarci u komšiluku, a jednom izjavom je izazvao veliku pažnju javnosti.

Na meču Đenova – Napoli, naša kladionica nudi kvotu 2.65 za igru ug 4+.

Posle poraza na Eurobasketu 2015, reprezentativac Hrvatske Krunoslav Simon prisetio se i poraza Hrvata od Srbije u četvrtfinalu na Olimpijskim igrama u Riju.

– Otišli smo 2016. godine u Rio. U grupi smo bili prvi. Izgubimo od Srbije. Kada pogledaš sastav Srbije, mi nemamo šta da tražimo sa njima. Treba biti objektivan. Imali smo taj meč na jedan šut. Kada bi stavio na papir ko je igrao za nas, ko za njih, to nema veze s vezom. Mi samo nismo objektivni– rekao je Simon u podkastu “Inkubator” i dodao:

– Tako je kad igraju naši. Igraju Hrvati, ako izgube, oni se ne bore. Ne priča se da su protivnici jači, bolji, igraju bolje fudbal, rukomet, imaju bolje igrače i slično. Ne, odmah je katastrofa, pričaju da Hrvati igraju samo za klubove koji ih plaćaju. To su ljudi koji gledaju sport tih sat vremena i onda ne razmišljaju o sportu nedelju dana.

On je nastavio da upređuje Hrvatsku sa Srbijom.

– Nemaš igrače tog ranga. Oni imaju MVP-ja NBA lige (Nikola Jokić), Evrolige (Vasilije Micić) i Evrokupa (Miloš Teodosić) i ne plasiraju se na Olimpijske igre. Oni imaju igrače koji su top, top, top. Mi nemamo ni blizu. Očekujemo da bismo mogli da igramo sa njima, zašto mi to očekujemo? Pet sati bi trebalo samo o tome da pričamo- istakao je Simon, član turskog Efesa.

Maxbetsport

Komentari