IPAK JE SVE U NOVCU, MAJSTORE! EVO ZAŠTO JE TRINKIJERI NAPUSTIO PARTIZAN, Bajern plaća Italijana 1.000.000 EVRA ZA GODINU DANA!

    foto: KK Partizan
    Podeli
  • IPAK JE SVE U NOVCU, MAJSTORE! EVO ZAŠTO JE TRINKIJERI NAPUSTIO PARTIZAN, Bajern plaća Italijana 1.000.000 EVRA ZA GODINU DANA!

Nemački mediji prenose da je bivši trener Partizana dobio ugovor od 1.000.000 evra od minhenskog Bajerna.

Kada je Andrea Trinkijeri dolazio u Partizan bila je to vest koja je uzdrmala košarkašku javnost, a slična je reakcija bila i kada je odlazio.

Nemački mediji su se "pozabavili" novim trenerom minhenskog Bajerna i došli do saznanja da Andrea Trinkijeri ima platu od milion evra bruto.

Trinkijeri je sa Partizanom imao odličnu sezonu u kojoj je osvojio dva trofeja i bio prvi u ABA ligi i tim sa najboljim skorom u Evrokupu, ali je Partizan ostao bez prava na borbu za te trofeje, zbog pandemije koronavirusa.

Potom je završio u Bajernu, a na njegovo mesto seo je njegov dosadašnji pomoćnik Vlado Šćepanović.

Podsetimo, Trinkijeri je toiko očarao navijače crno-belih, da je dobio zastavu i transparent već na debiju, postao je deo pop kulture crno-belih kroz grafite, majice i slogan "Tradizione di famiglia".

Nije zabeleženo da je jedan trener na ovim prostorima, naročito ne domaći, toliko pažnje posvetio upravo priči o ljubavi prema klubu, kao Andrea Trinkijeri.

- Prvi sam strani trener u mnogo godina u ovom klubu, u ovom zemlji košarke. Profesor Nikolić, Željko Obradović, igrači. Ovo nije normalan klub, ovo je specijalna sredina. Ovo je čista košarka. Ima više titula ovde nego u celoj NBA. Velika čast i ogromna odgovornost. Želim da napravim nešto što može da traje. To je ogroman izazov za mene, u sportu je to kao benzin, bez toga se ne može - rekao je na promociji Trinkijeri, u novembru 2018.

Pričao je i kako ne voli novac...

- Ako neko misli da sam lud za parama i da sam zato došao, vara se. Ja sam krojač. Ti mi daš materijal, a ja napravim najbolji sako od tog materijala. Ja sad ne znam kako ćemo igrati jer nisam još trenirao ekipu, ali znam da ćemo svaki dan pljuvati krv.

U jednom intervjuu za Sportklub, najavio je hod po vatri.

Ovo nije klub, ovo je institucija košarke. U Srbiji, u bivšoj Jugoslaviji, na Balkanu, u Evropi, na svetu. Imam toliko posla da 48 sati mi nije dovoljno. Velika je čast da hodam u vatru za ovaj klub. Rekli su mi: Pripremi se za Pionir. Nisam se dovoljno pripremio. To se oseti na koži. To je stvar koja može promeniti istoriju ovog kluba. Sa navijačima, sa podrškom i sa ekonomskim planom, nadam se da ću pomoći ovom klubu da se vrati tamo gde pripada.


Komentari