JOKIĆ PORUČUJE: KOKOŠKOV JE PRAVI IZBOR ZA ORLOVE, ALI NE NIJE SIGURAN DA ĆE IGRATI NA OI! Nikola zabrinuo naciju, OPET!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • JOKIĆ PORUČUJE: KOKOŠKOV JE PRAVI IZBOR ZA ORLOVE, ALI NE NIJE SIGURAN DA ĆE IGRATI NA OI! Nikola zabrinuo naciju, OPET!

Nikola Jokić govorio o novom selektoru Srbije, konačnom plasmanu na Svetskom prvenstvu u Kini i eventualnom nastupu na Olimpijskim igrama.

Centar Denvera veruje da je Igor Kokoškov pravi izbor za novog selektora "orlova".

"Drago mi je zbog Igora, on može da donese nešto novo u reprezentaciju, neki novi sistem, nove ljude. Videćemo", rekao je Jokić za Glas Amerike.

Mnoge zanima da li će Jokić nastupati na kvalifikacionom turniru i Olimpijskim igrama, ukoliko Srbija izbori plasman.

"Nikada ne govorim prerano da li ću igrati ili ne, pa neću ni sada. Fokusiran sam na sezonu, na svoje igre, kvalifikacije i Olimpijske igre su predaleko", rekao je centar Denvera.

Srbija ne voli košarku koliko voli da pobeđuje

Kokoškov je nedavno rekao da bi mnoge zemlje bile prezadovoljne da zauzmu peto mesto na planeti, ali se u Srbiji to smatra nesupehom.

"Srbija je zemlja koja ne voli toliko košarku, koliko voli da pobeđuje, a u tome je najveća greška. Sa druge strane, to je dobra stvar, jer uvek želiš da pobediš. To peto mesto je sigurno bio neki naš maksimum kada se uzme u obzir ono što smo tamo pokazali", rekao je Jokić.

On smatra da je meč sa Špancima bio prekretnica na turniru.

"Svetsko prvenstvo je drugačiji sistem, jedna utakmica odlučuje o prolazu. Kaže se da su prva utakmica i četvrtfinale najvažnije utakmice, mi smo izgubili to protiv Argentinaca. Izgubili smo i od Španaca, što je možda bila prekretnica".

Prema njegovim rečima, Španija nije dozvolila "orlovima" da igraju svoju igru.

"Španci su nas iznenadili odbranom pola zona - pola čovek, gde su Bogdana (Bogdanovića) na neki način zaustavili... Zapravo, nisu nam dozvolili da igramo kako mi igramo", rekao je Jokić.

O eventualnom nastupu na OI

Ove godine se održavaju Olimpijske igre u Tokiju, a Srbija, vicešampion iz Rija, prethodno mora da se kvalifikuje na turniru u Beogradu.

"Vrediš koliko pokažeš, nema tu šta... Kao, mogli smo bolje... Pa što nismo onda bili bolji? Da li mi treba da nešto dokažemo, stvarno ne znam, ali reprezentacija je za sve nas, za ceo narod, svetinja. Ali kažem još jednom - rano je, i stvarno je daleko. Ne znam stvarno da li ću igrati", rekao je Jokić


Komentari