KARI JASAN, KALINIĆ JE ZA JOKIĆA ISTO ŠTO I PIPEN ILI RODMAN ZA DŽORDANA! Eto, da znate i ne popujte najboljem treneru kojeg imamo!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • KARI JASAN, KALINIĆ JE ZA JOKIĆA ISTO ŠTO I PIPEN ILI RODMAN ZA DŽORDANA! Eto, da znate i ne popujte najboljem treneru kojeg imamo!

Svetislav Pešić, selektor reprezentacije Srbije, govorio je o važnosti pojedinih igrača za "Orlove".

Pešić je u opširnom intervjuu govorio o brojnim stvarima vezanim za vođenje reprezentacije.

Selektor je otkrio da pojedini igrači možda propuste Evrobasket zbog povreda i operacija, što se možda odnosilo na stanje Bogdana Bogdanovića.

"Za mene je Evropsko prvenstvo jako daleko. Ne znam još sa kim ćemo igrati ni kvalifikacije. Čekamo da se završi Superliga, pa da se završi ABA liga, da vidimo ko će biti spreman. Neki igrači moraće na operacije, neće moći da igraju možda ni Evrobasket. Neko mora da se odmara, jer ovo nije NBA sistem, nego evropski. Od 15. septembra do 15. juna nema pauze, što je ogromno opterećenje, dolazi do povreda, zasićenja... Moramo da vidimo koji su igrači mentalno i fizički spremni da iznesu utakmice sa Letonijom i Belgijom", rekao je Pešić.

Pešić se osvrnuo i na raniju izjavu da je "Nikola Kalinić najvažniji igrač reprezentacije".

"Sa nekim izjavama ispitujem javnost, da vidim kako će ko da reaguje. Pitaju me onda da li je Kalinić stvarno najbolji, odgovorim im da ne menjam mišljenje svaki dan. On je kompletan igrač, obavlja veliki posao na parketu, timski igrač i lider Crvene zvezde. Jokić bez Kalinića teško da može da funkcioniše. Kao što Majkl Džordan ne bi postao to što jeste bez Skotija Pipena i Denisa Rodmana", rekao je Kari za "K1", a prenosi "Tanjug".

"Hajde da vidimo kako da napravimo dobru reprezentaciju, kako nam se ne bi desila prošla godina. To treba javno reći... Mi smo igrali kvalifikacije za Tokio i izgubili od Italije. Jedna utakmica je uvek prednost za tim koji nije favorit. Srbija je ušla u pripreme sa četiri igrača. Jedan je dolazio, drugi odlazio, treći povređen, četvrti bolestan... Onda dođe Italija i ode u Tokio. U januaru me prethodno zovu naši novinari i vaše kolege i pitaju da li mi imamo šansu da osvojimo zlato u Tokiju. Rekao sam im odmah da se mi još nismo ni plasirali na Olimpijske igre, da ne trčimo pred rudu", dodao je iskusni stručnjak.

Jedna od neizbežnih tema bila je ta da je Srbija zemlja MVP-jeva, s obzirom da ima Nikolu Jokića (NBA), Vasilija Micića (EL), Miloša Teodosića (EK) i Nikolu Kalinića (ABA).

"To su velika priznanja za njih, sve ih lično poznajem i znam da im cilj nije da osvajaju individualne nagrade, već titule, kao što je to Vasilije Micić uradio sa Efesom. Satisfakcija za igrače, ali i motivacija za nove naraštaje koji žele da se bave košarkom. Mi smo tu situaciju imali i prošle godine, Micić, Teodosić i Jokić su bili najbolji, a nismo otišli na Olimpijske igre. Sada moramo da postavimo prioritete, da li ćemo svi da budemo srećni i bacamo trenerke u vazduh ili... Veliki je ovo podstrek za njih, ali hajde da vidimo hoćemo li imati i mi neki profit".

B92.net

Komentari