KARI JASAN, KALINIĆA MU NIJE DAO RADONJIĆ, TEO GA IZNENADIO! Sprema se na put u SAD na "dejt" sa Jokićem i ekipom iz NBA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • KARI JASAN, KALINIĆA MU NIJE DAO RADONJIĆ, TEO GA IZNENADIO! Sprema se na put u SAD na "dejt" sa Jokićem i ekipom iz NBA!

Selektor Srbije Svetislav Pešić objavio je prvi spisak za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Najviše prašine je podiglo što na njemu nema Nikole Kalinića, koji je najbolji igrač Crvene zvezde u tekućoj sezoni.

Mnogi su pomislili da postoji sukob na relaciji krilni košarkaš i KSS, ali Pešić je objasnio situaciju.

- Nema puno igrača koji imaju to reprezentativno iskustvo i kvalitet, ali te igrače jednostavno ne možemo da imamo. Kalinić bi došao ovoj ekipi kao kec na desetku i zbog njegove forme i kvaliteta, on je pravi igrač, on je nosilac i ima novu ulogu u Zvezdi. On odlučuje ko pobeđuje, a ko gubi. Pozvali smo Dejana Davidovca, Aleksu Uskokovića i Ognjena Dobrića - rekao je Pešić za "Arena sport" i dodao:

- Jednostavno u razgovoru sa Radonjićem smo videli koga možemo da uzmemo a da ne remetimo njihovu važnu utakmicu koju igraju 26. Ista je situacija sa Vasom Micićem koji ima želju da igra, ali on upravo tada igra utakmicu Fenerbahče – Efes - objasnio je Pešić.

Selektor je prokomentarisao i Miloša Teodosića.

- Miloš me je svojim odgovorom iznenadio, rekao mi je da će biti tu sve dok bude bio potreban. To je zaista lepo za čuti - istakao je Pešić.

Tokom kvalifikacija je izvesno da NBA igrači neće moći da pomognu, ali je selektor potvrdio da se čuo sa Nikolom Jokićem i Bogdanom Bogdanovićem.

- Otići ću u Ameriku kako bismo razgovarali. Drugačije je kada to činite putem telefona i uživo. Čujemo se, ali ne želim da im smetam. Pratim, učim, prilagođavam se i zamišljam ih u mom sistemu. Jokić mi je poželeo puno sreće i uspeha, ali volim tu strast i sve da vidim uživo. Zbog toga moram da budem na licu mesta - jasan je Pešić.

Novosti

Komentari