KARI, OBRATI PAŽNJU NA NJEGA! STEFANOVIĆ NA PRAGU NBA! Šutira vrhunski i sanja dres Orlova!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • KARI, OBRATI PAŽNJU NA NJEGA! STEFANOVIĆ NA PRAGU NBA! Šutira vrhunski i sanja dres Orlova!

Iako ima američke papire na radaru je reprezentacije Srbije i jedan je od tri Srbina koje ćemo gledati na predstojećem NBA draftu. Saša Stefanović je posle pet godina na univerzitetu Perdju rešio da krene u profesionalnu karijeru i pokušaće da zaigra u najjačoj ligi sveta.

Ranije je isticao da je imao ponude Partizana, iako mu je otac nekada igrao za Crvenu zvezdu, a sada je viđen na treningu Indijana Pejsersa! Na snimcima koji mogu da se vide jasno je da je ovaj 23-godišnji bek odlično šutirao za tri, a on sam ističe da je zadovoljan kako se pokazao pred skautima Pejsersa.

"Prošlo je baš dobro, mislim da sam jako dobro šutirao i u nekim vežbama sam bio jako konkurentan, u situacijama 1 na 1, 2 na 2 i 3 na 3. Jako je uzbudljivo što sam imao priliku da trenriam sa Pejsersima i mislim da je bilo jako zabavno. Dobro sam se pokazao", naglasio je on.

Nije Stefanović išao daleko jer je prethodnih pet godina proveo na Perdjuu, koji se zapravo nalazi u Indijani.

"Da, definitivno da je specijalno jer sam odrastao u timu odavde. Gledao sam mnogo utakmica Indijane, znam mnogo ljudi iz kluba i ovo je za mene jako uzbudliva prilika. Imam stvarno mnogo dobrih uspomena sa Perdjua, ali verovatno je najlepša iz moje druge godine kada smo ušli u najboljih osam u NCAA i osvajanje "Big Ten" titule te godine. Bilo je mnogo zaista sjajnih igrača u timu tada", prisetio se Stefanović.

Pogledajte snimke njegovog treninga sa Indijanom:

Što se tiče njegove igre on smatra da je sazreo kao igrač i da je postao pravi lider za pet godina provedenih na koledžu, a sada svoje mesto u NBA vidi kao defanzivni i šuterski "specijalac".

"Mislim da sam generalno mnogo napredovao. Najviše sam popravio šut, ali sam postao i mnogo zreliji na terenu i poboljšao sam se defanzivno. bolje kontrolišem loptu i pravim bolje odluke na terenu. Za pet godina mislim da sam postao i lider na terenu među saigračima, Mislim da šutiram na elitnom nivou i mogao bih mnogo da doprinesem timu. Mogao bih da "raširim" igru pogotovo u paru sa dinamičnim plejmejkerom ili dinamičnim visokim igračem. Mogao bih da pogađam šuteve i da budem specijalista za trojke i odbranu", objasnio je Stefanović.

On je u poslednjoj NCAA sezoni koju je odigrao postizao 10,4 poena po meču i šutirao za tri 38 odsto, a na terenu je provodio više od 30 minuta po meču.

Mondo

Komentari